Afbeelding
Foto: thv

Ja-woord Loontje en Wilhelmus

Algemeen carnaval

Ten overstaan van een grote boerenmenigte kon maandag 27 februari dan toch het nep boerenhuwelijk voltrokken worden tussen Boerin Loontje en Boer Wilhelmus.

Er werden enkele huwelijksbeletsels uitgesproken, maar de stoere boerenbruidegom kweet zich uitstekend van zijn taak toen hem intieme informatie gevraagd werd over de Pivo's. Hij had zich niet alleen in zijn charmante boerenbruid verdiept, maar ook in haar voorgeschiedenis. Niet dat hem dat zo veel moeite kostte; het stel kent elkaar al jarenlang vanuit de scouting.

Maar dan toch; de getuigen konden amper het tot over de oren verliefde paar uit elkaar houden.

Notabene op Valentijsdag werd er geproost en gingen ze graag de uitdaging aan met Prins Music en Prinses Passie. Het nep boerenhuwelijk werd voltrokken en boeren- en buitenlui gingen en masse richting een uitverkochte Boerenstee van de Schelft om daar de uitstekende bruiloftsmaaltijd te gebruiken en in polonaise te gaan. Volgende week meer over Boerin Loontje van Gerrit Vlak tot Kokkerhoutse Brama Uit de Boender tot in het dorp en haar bruidegom Boer Wilhelmus van Wim & Ida van Smederij & Boerderij tot Victori op de Berg. | Tekst en foto: Thea ter Heide-Vrolijk

Uit de krant