Slotfase fataal voor Van Nispen

Sport Sport

Van Nispen had iets goed te maken na de desastreuze thuisnederlaag van twee weken geleden tegen KDO. Dat het bezoekende Leidse FC Rijnland daarvoor niet de ideale medewerker zou zijn, dat was de Zilkers vooraf al wel bekend.

Door Henk Geerlings

De duels tussen deze twee kemphanen staan altijd op een gespannen voet. Voor de gezelligheidsprijs komen de ontmoetingen tussen beide clubs nimmer in aanmerking. Ook ditmaal niet, al ontspoorde het niet, met name omdat scheidsrechter Groenen, de zaak in en buiten het veld prima wist te controleren, Gevoetbald werd er ook. Niet best, maar de bezoekers trokken, onverdiend, dat wel, met een 2-1 overwinning aan het langste eind.

Dat het duel tussen Van Nispen en FC Rijnland zo belangrijk zou zijn, bleek pas na afloop. Vooraf leek het iets meer dan een middenmoot duel, maar na het verlies van Alphen, blijkt de 2-1 overwinning Rijnland toch weer tot titelkandidaat te maken. Wie het duel in De Zilk heeft gezien, zal zeker niet geloven dat dit het geval is. En voor Van Nispen geldt dat het zich niet, net als vorig seizoen, in de problemen moet laten werken. De eerste helft was een slordig, slecht foutenfestival van beide kanten. Na rust leek er niets te verbeteren. In de 70ste minuut sloeg de vlam in de pan: FC Rijnland kwam na een uitbraak en een door middenvelder Mink David verzilverde trekbal op 0-1. De Leidse vreugde was van korte duur, want binnen de minuut was het Ferdy Smit die na allerlei verwarring bij Rijnland, na een corner, de gelijkmaker scoorde. Dat zou een terechte uitslag geweest zijn, maar David zorgde vlak voor tijd voor de winnende Leidse treffer. In de blessuretijd schoot Mike van Haaster, voor een leeg doel voorlangs en op de valreep kopte middenvelder Koenink een inzet van Van Nispen van achter de doellijn het veld weer in. Arbiter Groener: "Ik kon niet constateren dat de bal over de lijn geweest was."

Zo eindigde wedstrijd in een onverdiende 2-1 zege voor FC Rijnland, na een ontmoeting die geen winnaar verdiende.

Vreugde bij de bezoekers, die aansluiting bij de top gerealiseerd zagen. Teleurstelling bij Van Nispen, dat zich moet herpakken.