Wiebren Wijnia. | Foto: vvv
Wiebren Wijnia. | Foto: vvv

Bakkie met...

Algemeen Een bakkie met...

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze rubriek doen bezoekers een bakkie bij de VVV en zijn zij aan het woord. Wat is er zo leuk aan Noordwijkerhout en wat moet je zeker nog een keer doen? Deze week:


Wiebren Wijnia (de Hardloopwinkel)

Hoe lang bent u hier al ondernemer?

In 2011 heeft de Hardloopwinkel' voormalig sporthuis van Gerven overgenomen. Zelf ben ik sinds 1 april vorig jaar werkzaam bij De Hardloopwinkel.

Wat is er allemaal zo leuk aan Noordwijkerhout?

Als buitenstaander (afkomstig uit Friesland en woonachtig in Leiderdorp) vind ik meerdere dingen wel prettig aan het dorp, waaronder de gemoedelijkheid van de inwoners en iedereen kent elkaar ook. Verder is er veel te doen in en om het dorp heen, je zit in het voorjaar midden tussen de bollenvelden en het strand en de duinen zijn op een steenworp afstand.

Wat is uw favoriete plek in het dorpscentrum?

Dat zal rondom de witte kerk zijn, daar is het toch het drukst, en alle activiteiten die worden georganiseerd in het dorp, vinden daar plaats.

Wat is de leukste activiteit in het dorp?

Het dorp heeft natuurlijk meerdere leuke activiteiten, zoals binnenkort natuurlijk het carnaval, waarbij de inwoners weer lekkers los gaan. Wat ik vorig jaar voor het eerst heb meegemaakt, is de feestweek met op de dinsdagavond het SPOC kermisloopje waar we met de winkel nauw bij betrokken waren. Dat was echt een supergezellig!

Wat moet je hier toch zeker nog een keer doen of zien?

Één van mijn hobby's is mountainbiken, en dat kan in Noordwijkerhout ook erg goed. In de duinen is tussen Noordwijk en Noordwijkerhout is een officieel mountainbikeparcours aangelegd, daarnaast liggen er in de buurt van Noordwijkerhout nog een aantal leuke (legale) paden die je stuurmanskunsten op de proef stellen. Ik kan je zeker aanraden dit eens te proberen.

Uit de krant