Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Stunt of werkelijkheid

Column Uit de Raadzaal

Na de 'boerenkoolstunt', die de carnavalsvierders enkele weken bezighield, verscheen er plots een bericht dat het Bavo terrein te koop werd aangeboden.

De zorginstellingen zouden niet zelf willen ontwikkelen maar zoeken nu een projectontwikkelaar, die de grond wil kopen. De opbrengst van de grond komt ten goede aan de 'gezondheidszorg. Prima toch. Maar wie koopt er nu een stuk grond waar van uitgegaan wordt dat je er een kleine 700 huizen op mag bouwen, maar nog geen definitief bestemmingsplan is goedgekeurd?

Er is tussen de gemeente en de zorginstellingen inderdaad een atirieure overeenkomst gesloten, maar het bestemmingsplan is nog in voorbereiding en zal als alles goed is in januari 2018 worden vastgesteld. Ook de ontsluitingsweg van het Bavo terrein is nog steeds niet definitief. Een stunt of werkelijkheid, of een pressiemiddel om de gemeente onder druk te zetten. Onder druk zetten gebeurt wel van hogerhand als het gaat over samenwerking of fusie tussen gemeenten.

Voor de bijeenkomsten met als onderwerp ambtelijke samenwerking tussen Noordwijkerhout en Noordwijk bleek maar weinig belangstelling.

Toch hebben de onderzoekers een resultaat van hun onderzoek kunnen samenvatten in een rapport en dat willen ze 14 februari in het Leewenhorst congrescentrum openbaar maken, aanvang 20.00 uur. Het gaat dan over de eerste onderzoeksuitkomsten naar een intensievere samenwerking tussen Noordwijk en Noordwijkerhout.

Nog geen afronding, want tijdens een volgende fase worden de voor- en nadelen in beeld gebracht waarna half maart het afrondingsrapport gereed is en mogen de gezamenlijke gemeenteraden antwoord geven op de vraag 'samen met de buren'.

Waar is de tijd gebleven dat we 'samen met de buren' op zondagmiddag naar het sportpark achter in de Zeestraat gingen? Vaste prik om de veertien dagen. Tijden veranderen en nu mogen we op zaterdagmiddag-/avond en soms op zondagmiddag naar de thuiswedstrijd van VVSB.

Piet Keizer is overleden. Hij speelde zijn hele loopbaan bij Ajax.

Club liefde, kom er nu eens om, gelet op de soms waanzinnige transfers is er nu meer sprake van 'geldliefde'.

Jacques Looijestijn

Uit de krant