Joke Hulsbosch. | Foto: vvv
Joke Hulsbosch. | Foto: vvv

Een bakkie met…

Human Interest Een bakkie met...

Bij de VVV werken vrijwilligers die naast bezoekers ook de lokale inwoners van informatie voorzien over wat er in en om het dorp te doen is. In deze rubriek doen bezoekers een bakkie bij de VVV en zijn zij aan het woord. Wat doen ze, wat is er zo leuk aan Noordwijkerhout en wat moet je zeker nog een keer doen? Deze week:

Joke Hulsbosch – vrijwilligster van concert door Exmouth Community College uit Engeland

Hoe lang bent u al vrijwilligster?

Zo'n vijftien jaar zorg ik voor de publiciteit en de locatie voor het concert voor de NST group Experience shows. Verschillende muziekscholen uit Engeland komen naar Nederland op een speciale tour langs onze kust. Deze groep treedt op en verblijft meestal in Delft, Noordwijk, en Amsterdam en komt ook naar Noordwijkerhout. We zoeken steeds een andere locatie voor de concerten. En er zijn heel veel leuke plekken om zo'n concert te geven. De Josef Kerk en de Witte Kerk bijvoorbeeld. Voor het eerst doet het meisjeskoor nu een viering in de Josef Kerk, een dienst dus.

Wat is hier de leukste activiteit?

Ik vind het heerlijk dat er altijd zoveel met muziek wordt georganiseerd. We hebben echt prachtige plekken in dit dorp om zulk soort evenementen te houden.

Wat is uw favoriete plek?

Ik voel me thuis in zowel de Josef- als de Viktor Kerk, maar ook de Witte Kerk is een prachtlocatie. Voor het concert word ik niet alleen benaderd om een locatie voor het concert te zoeken; ze zijn soms ook op zoek naar een mooie plek voor een picknick of lunch. Een aantal jaar geleden bijvoorbeeld wilde het meisjeskoor na het een concert in de Viktor Kerk een picknick houden. Of ik niet een mooi plekje wist. "Rij maar achter mij aan", zei ik toen. Op de fiets ben ik toen de bus vooruit gereden richting Zeeburg. Daar hebben ze in het park een heerlijke middag gehad. Voor nu zou de Engelse tuin een prachtige locatie zijn.

Wat moet je hier zeker nog een keer doen of zien?

Het jeugdconcert bezoeken natuurlijk! Op zaterdag 11 februari is er een mooi concert. Ook op 15 juli wordt er een dergelijk concert gegeven, dan in de Viktor Kerk.

Wat zou u onze lezers nog mee willen geven?

In deze krant is te lezen wat er allemaal in het dorp gebeurt en wordt georganiseerd. Het is goed om op de hoogte en zo betrokken te blijven!

Uit de krant