Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Geheimhouding

Column Uit de Raadzaal

In Noordwijkerhout raakt men langzamerhand in de ban van het naderende Carnaval. In De Zilk nam men afgelopen weekeinde alvast een voorproefje, de stemming zat er al snel in en 'het bakkie' tijdens de 'bakkies middag' ging er vlot in.

Dat belooft wat als het feest echt losbarst.

Ook bij de Kaninefaaten gingen de beentjes van de vloer tijdens het Boerenmatinee. Met een paar nachtvorsten is de vorst over de boerenkool gegaan en dat is prima om de boerenkool op de juiste smaak te krijgen. Tijdens de boerenbruiloft zal het dan ook genieten worden van een echte boerenmaaltijd.

Er is een toch een gezegde 'wat de boer niet kent dat vreet hij niet'.

Het zou dus onbegrijpelijk zijn geweest als tijdens hun bruiloft het boeren echtpaar hun gasten een Chinese rijsttafel (hoe lekker dan ook) zouden voor zetten. Je weet echter nooit, een carnavalsstunt is nooit weg, Maar toch. Welke stunt Prins Music zal moeten verrichten om de sleutel van het gemeentehuis in ontvangst te kunnen nemen...het is nog geheim. Hoewel. Aan de Herenweg weet je het nooit.

Tijdens de laatste raadsvergadering mocht wethouder Bilars op verzoek van burgemeester Goedhart een tipje oplichten van de inhoud van een brief, waarvoor geheimhouding was opgelegd.

De raad was het er niet mee eens en na een schorsing stelde het college voor, over het bedelde gebied een voorbereidingsbesluit af te geven, een voorkeursrecht gemeente, ongewenste ontwikkelingen kunnen dan voorkomen worden.

De geheimhouding is daarbij vervallen. Niks nieuws. Heel wat jaren geleden werd een agendapunt op het laatste moment toegevoegd.

De raad wist nergens van maar het ging om het Bavoterrein.

Om ongewenste ontwikkelingen te voorkomen wilde het college op het gebied een voorbereidingsbesluit, een voorkeursrecht gemeente toepassen.

De raad stemde in en zelfs met directe ingang, zodat betrokkenen niet nog even snel een plan voor het gebied konden indienen. Mochten wel indienen maar het college kon het naast zich neer leggen. Ook toen, maar ook nu zitten de projectontwikkelaars dus in de wachtkamer.

Jaques Looijestijn

Uit de krant