Afbeelding

VVSB wint ruim van Koninklijke HFC

Sport Sport

In de eerste thuiswedstrijd na de winterstop heeft VVSB de goede lijn doorgetrokken. Tegen de Koninklijke HFC werd er met 3-0 gewonnen. In de eerste helft benutte Vladimir Jozic de toegekende strafschop. Na de rust bracht Tommy Bekooij al snel de marge op 2. Twintig minuten voor tijd schoot Frans van Niel, opnieuw vanaf de strafschopstip, de stand naar een knappe 3-0.

Met dezelfde elf als 3 weken geleden tegen Kozakken Boys kwam VVSB het veld op. Kon. HFC begon sterk aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Het was Ruben Valk die met zijn voeten het schot van Vincent Volkert keerde. Hierna kwam VVSB beter in de wedstrijd en begon met name de linkerkant op gang te komen. Hier kwam ook de strafschop voor VVSB uit. Tommy Bekooij gaf de bal op de doorgelopen Jelmer Vijlbrief, die in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Danny Hols. Aanvoerder Vladimir Jozic ging achter de penalty staan en schoot deze hard en zuiver raak.

Diezelfde Hols werd even later opnieuw gepasseerd, nu door Bekooij. De buitenspeler van VVSB gaf de bal voor het doel, maar Maikey Parami en Tomas Tavilla konden niet afdrukken. Vlak voor de rust schreeuwde alles uit Haarlem om een strafschop voor de Koninklijke. Volkert werd (licht) aangeraakt door Peet van der Slot, maar scheidsrechter Dieperink wuifde alle commentaar weg.

Jacob Noordmans dacht na twee minuten in de tweede helft zijn ploeg op gelijke hoogte te hebben gebracht, maar hij deed dit in buitenspelpositie. In de tegenstoot was het wel raak voor VVSB. Richelo Fecunda gaf de bal vanaf rechts voor, waarna Carlos Opoku de bal via Tom Boks voor de voeten van Bekooij gaf. Bekooij dankte de Koninklijke hiervoor en bracht de stand op 2-0. Maikey Parami had vijf minuten later de 3-0 al op zijn schoen, maar Boks kon hier wel redding op brengen.

Nadat het schot van Kevin Sterling opnieuw werd gekeerd door Valk, kon Peet Van der Slot aan de andere kant de score verder vergroten. De verdediger kopte uit de corner echter naast het doel van Boks. Met een alles of niets poging om nog punten mee naar Haarlem te nemen, werd Opoku veelvuldig in de voorhoede gezet. Achterin stond het dus 1 op 1 en hier profiteerde VVSB van. Twintig minuten voor tijd werd Bekooij onderuit gehaald in het strafschopgebied door Michael Timisela. Scheidsrechter Dieperink gaf opnieuw een strafschop aan VVSB. Niet Jozic, maar Frans van Niel ging nu achter de bal staan en ook hij schoot hard en zuiver raak.

Nadat het schot van Opoku nog op de achterlijn werd weggeschoten door Jordy Zwart was het gedaan met de Koninklijke HFC. Door deze overwinning stijgt VVSB nu naar de 7e plaats, op maar 2 punten van nummer 2, De Treffers.

VVSB – Koninklijke HFC 3-0: 22. Jozic (p) 1-0, 48. Bekooij 2-0, 72. Van Niel (p) 3-0.

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Vijlbrief, Jozic (80. Schouten), Van Niel (74. Kraaijvanger), De Rijk, Parami, Tavilla (55. Pauw), Bekooij.| Tekst Stefan van den Burg, foto: Tino Stulen.