Op de tatami met olympisch kampioen Mark Huizinga. | Foto: pr
Op de tatami met olympisch kampioen Mark Huizinga. | Foto: pr

Judovereniging blikt terug op geslaagd gala met Mark Huizinga

Sport Sport

De judovereniging vierde 28 januari haar 50-jarige bestaan met een gala. Het afwisselende programma begon om 15.00 uur in de dojo (Regenbooggymzaal). Enthousiast startten de judoka's met judo-gerelateerde spellen en lieten zij zich in sumopakken hijsen.


Daarna vonden de finalewedstrijden plaats van het jubileumtoernooi. De prijzen werden later op de dag uitgereikt door burgemeester Gerrit Goedhart.
Ook op dit jubileum mochten de kata's (demonstraties, de zogenaamde "verplichte figuren" bij het judo) niet ontbreken. De kata's werden gegeven door Jan Barends (6de dan), Rob van der Hoorn (7de dan), Sven Eberwijn (3de dan) en Johan Zagers (4de dan). Het was indrukwekkend en dan ook muisstil in de dojo.
Als klap op de vuurpijl gaf Olympisch kampioen Mark Huizinga (Sydney 2000) (6de dan) twee clinics met twee keer een (zeer) volle mat met judoka's. Bij de eerste clinic, voor de jongste judoka's, toonde Mark een introductiefilm met zijn successen. Achteraf konden alle judoka's met hem op de foto en werden er handtekeningen uitgedeeld.

Ook werd de speciale uitgave van Judoblik over 50 jaar Judovereniging Noordwijkerhout gepresenteerd. Het geheel gesponsorde magazine kan nog besteld worden en kost 17,50 euro. De opbrengst is voor de Judovereniging, ter dekking van de kosten van het gala. Bestellen kan nog door een mail te sturen naar de penningmeester Paula Verwer, judoverenigingnwh@gmail.com.

Alle judoka´s gingen naar huis met een blijvende herinnering, een mini-judopakje voorzien van de handtekening van Mark Huizinga. Daarnaast ontvingen zij een cadeaubon voor een vriendje of vriendinnetje voor een maand gratis judolessen.



Prijzenverdeling

Eerste prijzen waren er voor:

Laura Hermans, Kai Lin, Bo Lin, Bram van der Voet

Tweede prijzen voor:

Justin Biezenaar, Stijn Hulsebosch, Giel Smit en Angelot Roseboom en

Derde prijzen voor:

Sverre Elshout, Jamie van der Hulst, Sara van der Boon en Bas Verwer.

Het bestuur kijkt tevreden en trots terug op dit judogala in het kader van het 50-jarig bestaan. Mede door alle leden en belangstellenden is het een groot succes geworden.

Uit de krant