Afbeelding

Een bakkie met…

Human Interest Een bakkie met...

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van informatie voorzien over wat er in en om het dorp te doen is. In deze rubriek doen ondernemers een bakkie bij de VVV en zijn zij aan het woord. Wat doen ze, wat is er allemaal te koop? Wat is er zo leuk aan Noordwijkerhout en wat moet je zeker nog een keer doen? Deze week:

Adeline Evelein van 't Stalhuis aan de Gooweg 45a. Precies tussen Noordwijk en Noordwijkerhout in.

Hoe lang bent u ondernemer?

Ongeveer 3 jaar geleden ben ik mijn eigen interieurwinkel begonnen. Het was echt een droom die uitkwam. Mijn vader had een antiekwinkel en zelf studeerde ik kunstgeschiedenis. Het leek mij zo leuk om iets bijzonders te verkopen, niet standaard. Mijn motto is: als ik het zelf maar mooi vind. Als ik het niet verkoop zou ik het bij wijze van spreken gewoon in mijn eigen huis willen hebben.

Wat verkoopt u?

Het Stalhuis is een interieur winkel, vooral voor de details van het interieur – "klein interieur" noem ik het maar altijd. Ook verhuren wij de ruimte voor High tea- High wine, high everything.

Wat is er leuk aan ons dorp?

Het is een enig dorp. Het elkaar kennen het bekend zijn met iedereen. Voelt als een soort familie. Maar Noordwijk vinden wij ook heerlijk.

Wat is hier uw favoriete plek?

De Witte kerk is enig. Als middelpunt van alles, die betrokkenheid, het gezellige en knusse. En rondom dat prachtige kerkje al die attracties en evenementen. Wij zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar. "Als Noordwijkerhout gaat fuseren met Noordwijk, wonen we eindelijk toch in het centrum in plaats van het buitengebied.

En de leukste activiteit?

Ik vind Koningsdag een van de leukste activiteiten van het jaar. Zo'n podium om het kerkje waar alle mensen spulletjes verkopen. Heel speciaal.

Wat moet je hier zeker nog een keer gezien hebben?

Het Nieuw Leeuwenhorstbos is helemaal opgeknapt en is een prachtig bos geworden. Kom eens kijken naar de nieuw aangelegde paden.

Wat wilt u onze lezers nog mee geven?

Geniet van waar je woont, besef hoe mooi het hier is, Het is echt een droomplek met bossen en bloemen en strand dichtbij. Hier kunnen kinderen zo heerlijk opgroeien!

Uit de krant