Wethouder Henri de Jong valt iets op ónder de taart.... | Foto: Hans Geerlings
Wethouder Henri de Jong valt iets op ónder de taart.... | Foto: Hans Geerlings

College feliciteert JUB met Ondernemersprijs

Landbouw en Visserij Kort nieuws

Burgemeester Gerrit Goedhart en wethouder Henri de Jong hebben op vrijdag 20 januari de directie van Hofleverancier Jac. Uittenbogaard & Zn. (JUB Holland) gefeliciteerd met het behalen van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017. Het bedrijf mag zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

Door Hans Geerlings

In november is de jury een hele ochtend op het bedrijf geweest. Voor de Ondernemersprijs waren drie bedrijven genomineerd.

Mede directeur Jan Jaap Uittenbogaard vindt het nog steeds ongelofelijk dat ze deze prijs hebben mogen winnen.

Vanuit de bloembollensector gebeurt het niet vaak dat iemand voor deze prijs genomineerd wordt. De prijs is geen reden om op de lauweren te gaan zitten, maar juist een stimulans om verder te ontwikkelen.
Goedhart en het college zijn trots op het Noordwijkerhoutse bedrijf en wilden graag een bosje bloemen aanbieden. oedhart: "Maar dat is ook water naar de zee dragen." Vandaar dat er gekozen is voor een boom en wel een beverboom, ook wel valse tulpenboom genaamd.

Deze en iedere andere gelegenheid wil Goedhart gebruiken om meer bomen in ons dorp te kunnen krijgen. Hij vond dit zelf wel een briljant idee: "Heel Noordwijkerhout moet weer bos worden". Misschien voor bollenkwekers geen goed bericht.

Uit de krant