Afbeelding

Trail Runs NSL onder frissen omstandigheden

Algemeen Sport

Voor het tweede jaar op rij hield NSL een trailrun. Zondag 22 januari waagden zich 160 deelnemers aan een mooi en uitdagend parcours.

Trail Runs, een snel aan populariteit winnende tak van de atletiek, is een hardloopwedstrijd waarbij de routes dwars door de natuur lopen en waarbij de deelnemers goed op de door de organisatie aangebrachte markeringen moet letten om het juiste pad te kiezen. Posters of verkeersregelaars ontbreken. Hierdoor kan het zijn dat verkeerd wordt gelopen: er zit dan niets anders op dan terug te lopen om weer het juiste pad te kiezen.

Zondag hadden de deelnemers de keuze uit een korte 8 km en een langere, 14 km route. In tegenstelling tot de korte afstand voerde de lange afstand ook over een gedeelte van het strand. Winnaar bij de mannen korte afstand werd Bram Prins, gevolgd door Erik Bakker en Bas Meiland. Bij de dames kort ging de overwinning naar Nancy Sieling met op de tweede plaats Danielle O'Sullivan en derde Inge van der Luyt. Bij de mannen lang streek Arjan van der Hoorn met de overwinning. Tweede en derde werden hier respectievelijk Stefan van der Pols en Jordi Caspers. Tessa Kortekaas uit Voorhout ging bij de dames lang als eerste over de streep. Margriet Vonk werd hier tweede en derde Jannet Vermeulen.

Uit de krant