Afbeelding

Ergernis: hondenpoep

Ingezonden Kort nieuws

Van Martien Cozijn uit de Vinkenstraat ontving de redactie een mail waarin hij schrijft dat de hoeveelheid hondenpoep in de straat waar hij woont en de tegenoverliggende Kievitshorn de spuigaten uitloopt.

De brief is ook doorgestuurd naar de gemeente en uiteraard zal een reactie van de gemeente op de brief van Cozijn worden geplaatst in het Noordwijkerhouts Weekblad en op de website.

Cozijn: "De Vinkenstraat en de tegenovergelegen Kievitshorn zijn geliefde hondenuitlaatgebieden. Menige hond wordt (vaak standaard) niet aangelijnd uitgelaten, en niet zelden wordt hondenstront niet opgeruimd. Een en ander tot ergernis van menigeen, ook van hondenbezitters die zich aan de regels houden. Mij is bekend dat signalen in deze vaker aan de gemeente zijn gericht. Van enige vorm van handhaving heb ik echter nog nooit iets gemerkt. En áls al eens is gehandhaafd heeft dat kennelijk geen indruk gemaakt.

Voor de boa's is een heterdaadje poep-niet-opgeruimd een lastige kwestie, want het betreft een momentopname. Een heterdaadje hond-niet-aangelijnd lijkt me erg simpel. En ik ben zo vrij te veronderstellen dat vooral de baasjes van niet-aangelijnde honden de stront van hun honden niet (altijd) opruimen. En dan met name in het donker. Ik roep bij deze alle hondenbezitters op hun honden alleen aangelijnd uit te laten en de stront van hun honden altijd op te ruimen. Ik verzoek de gemeente regelmatig en consequent handhavend op te treden."

Op de foto's die Cozijn heeft meegezonden staat niet opgeruimde hondenstront, aangetroffen op een stuk Vinkenstraat van ongeveer 100 meter, tussen de beide loopbruggen. Eén hoop lag zelfs in zijn voortuin. En dat was niet voor het eerst.

Uit de krant