Een bakker zoals hij hoort te zijn: John Ruiten. | Foto: VVV
Een bakker zoals hij hoort te zijn: John Ruiten. | Foto: VVV

Een bakkie met… John Ruiten

Algemeen Een bakkie met...

Noordwijkerhout ♦ Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze rubriek doen ondernemers een bakkie bij de VVV en zijn zij aan het woord. Wat doen ze, wat is er allemaal te koop? Wat is er zo leuk aan Noordwijkerhout en wat moet je zeker nog een keer doen? Deze week een bakkie met:

John Ruiten,

bakkerij Jongeneel

Hoe lang bent u al ondernemer in Noordwijkerhout?

In juni 2009 heb ik Bakkerij Jongeneel overgenomen in Nieuw-Vennep. Daar woon ik boven de bakkerij met mijn vrouw en ons dochtertje van nog geen twee jaar oud. Inmiddels werkt mijn vrouw ook mee in de bakkerij. Op 1 februari 2016 hebben we de bakkerij Marijnen, inclusief het personeel aan de nieuwe Duinstraat in Noordwijkerhout overgenomen. We werken nu met in totaal 18 personen. Ans werkt al heel lang in de bakkerij en ook Linda alweer zo'n tien jaar.

Wat is naast brood nog meer te koop in de bakkerij?

Naast dagvers brood verkopen we ook gebak en chocolade. Al het gebak wordt in onze eigen bakkerij gemaakt. Het brood wordt gebakken in de bakkerij in Nieuw-Vennep. In Noordwijkerhout hebben we dus twee winkeldames en één chocolatier. Marco Polder van Puur Chocolade werkt voor zichzelf en maakt voor ons de bonbons en de chocolade. De zelf gespoten chocoladeletters bijvoorbeeld zijn een ware traktatie.

Wat is er allemaal zo leuk aan Noordwijkerhout?

Het is echt een feestdorp. Ik moet zeggen dat ik me hier eigenlijk vanaf het begin af aan heel erg thuis voel.

Wat is uw favoriete plek in het dorpscentrum?

De Nieuwe Duinstraat natuurlijk. Wij verwelkomen alle lezers van het Noordwijkerhouts weekblad graag voor bijvoorbeeld onze Oudejaarknallers. Voor speculaas, kerststollen en oliebollen bent u bij ons ook aan het juist adres.

Wat is hier de leukste activiteit?

VVSB! Wat er gebeurt met die voetbalclub en alle gekte eromheen is fantastisch. Ben heel benieuwd hoe dit jaar het KNVB-verhaal gaat aflopen.

Uit de krant