Erika van den Haak. | Foto: VVV
Erika van den Haak. | Foto: VVV

Een bakkie met… Erika van den Haak

Algemeen Een bakkie met...

Noordwijkerhout ♦ Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze rubriek doen ondernemers een bakkie bij de VVV en zijn zij aan het woord. Wat doen ze, wat is er zo leuk aan Noordwijkerhout en wat moet je zeker nog een keer doen in dit dorp? Deze week:


Naam: Erika van den Haak

Onderneming: Kaatjes Cakekunst

Hoe lang bent u al ondernemer in Noordwijkerhout?

Bakken is altijd een grote passie geweest. In 2010 besloot ik hier meer mee te gaan doen en heb ik een patisserie opleiding gevolgd. Kaatjes Cakekunst is in datzelfde jaar opgericht. Daarna ben ik gestart met het geven van workshops taartdecoratie en later ook het maken van exclusieve bruidstaarten.Sinds september heb ik een eigen winkel aan de Zeestraat 3.

Wat is er in uw winkel te koop?

In de winkel vind je allerlei handige materialen en ingrediënten om mee te bakken. Tevens kun je leuke workshops volgen. Zo is er aanstaande zaterdag een workshop koekjes decoreren in het thema herfst/halloween. Er zijn workshops voor zowel volwassenen als kinderen en zelfs ouder/kind workshops. Ook voor de op maat gemaakte bruidstaarten kun je nog steeds bij mij in de winkel terecht.

Wat is er allemaal zo leuk aan Noordwijkerhout?

Ik ben zoals het noemen een 'echte Noortukkerhouter' en wilde daarom het liefste in mijn eigen dorp een winkel openen. Ik vind het leuk om onder de mensen te zijn waar ik mij thuis voel en waar iedereen elkaar kent. En wat ik leuk vind is dat er steeds meer creatieve dorpsgenoten zijn die nieuwe winkels openen, waardoor het dorp naar mijn idee aantrekkelijker wordt. In mijn winkel merk ik dat zelf ook. Ik ontvang veel toeristen en klanten uit de hele regio.

Wat is hier de leukste activiteit?

Ik kijk ernaar uit om dit jaar zelf mee te kunnen doen aan de diverse zomermarkten die er worden georganiseerd. Ook leuk, op 12 november organiseert de stichting vrienden van de Witte kerk een bakwedstrijd 'heel Noordwijkerhout bakt'. Ik ben als jurylid erg benieuwd wat Noordwijkerhout daar van bakt!

Uit de krant