Een gedeelte van de sfeerbeelden, Voorstel Stedenbouw. | Foto: gemeente Noordwijkerhout
Een gedeelte van de sfeerbeelden, Voorstel Stedenbouw. | Foto: gemeente Noordwijkerhout

Nieuwbouwplannen voor Oud-Munnekeweij

Algemeen Politiek

• Veel druk op sociale woningmarkt

Noordwijkerhout ♦ De gemeente Noordwijkerhout en Woningstichting Sint Antonius van Padua bereiden de herontwikkeling van het terrein van Oud-Munnekeweij aan de Schippersvaartweg 39 voor.

Zoals vorige week al te lezen was in deze krant, zijn 13 oktober omwonenden van het terrein door wethouder Henri de Jong en directeur Woningstichting Sint Antonius van Padua Aad Verkade geïnformeerd over de beoogde ontwikkelingen. In Noordwijkerhout is er veel druk op de sociale woningmarkt. Woningzoekenden wachten lang op een huurwoning. De gemeente wil daarom sociale huurwoningen sneller realiseren op diverse locaties in de gemeente. Een van deze locaties in het terrein van Oud-Munnekeweij.

Circa 46 woningen

Voor deze locatie is door Ron van Leeuwen van Kokon architectuur & stedenbouw een conceptstedenbouwkundig plan getekend. Het plan bestaat uit de realisatie van circa 46 woningen voor een- à tweepersoonshuishoudens. Het gaat om rug-aan-rugwoningen en appartementen met daartussen hofjes.

Naar aanleiding van de gesprekken met de raadscommissie Ruimte en Wonen en de omwonenden zal het plan worden geoptimaliseerd en opnieuw aan de raadscommissie en de omwonenden worden gepresenteerd. Dan zal ook een voorlopige planning voor de procedures worden opgesteld.

Uit de krant