Afbeelding

Deftig

Algemeen Uit de Raadzaal

Vijf minuten te laat verscheen wethouder Martijn Bilars dinsdagmiddag op de persconferentie.

'Te laat komen staat deftig', merkte wethouder Gotink op. Bij afwezigheid van burgemeester Gerrit Goedhart was het wethouder Bilars, die als voorzitter fungeerde tijdens deze persbijeenkomst. Het was duidelijk even wennen. Tot tweemaal toe heette hij de aanwezigen welkom om vervolgens te constateren dat er eigenlijk niet veel nieuws was.

Nou ja eigenlijk minder leuk nieuws. De besluitvorming betreffende het sportpark de Boekhorst komt pas in maart 2018. Er is door de Kaninefaaten een plan ingediend over het gebruik en de plaats van de sporthal De Schelft. Ook wel of geen zwembad is nog een 'pijnpunt'. Er wordt nog eens intensief met de gebruikers en sportverenigingen gesproken. Rond de jaarwisseling komt er meer duidelijkheid over de Schelft en het zwembad. Het zal toch niet een ludiek stuntje zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente?

Letterlijk zakte de corsowagens van het bloemencorso van de bollenstreek door haar hoeven. Er moeten nieuwe onderstellen komen voor de corsowagens van De Zilk en Noordwijkerhout. Per onderstel stelt Noordwijkerhout 13.000 euro beschikbaar. Niet duidelijk werd of het alleen om onderstellen gaat of dat ook bijvoorbeeld een elektrische voortbeweging wordt ingebouwd. Voor 54.000 euro per stel? Je zou denken van wel. Het zullen, zo meenden de aanwezige wethouders, alleen gaan om gewone onderstellen, getrokken door tractoren.

Dankzij, of ten gevolge van de aanbestedingswet, bleek de Meerlanden als beste inschrijver uit de bus te komen: voorlopig kunnen de inwoners van Noordwijkerhout twee jaar lang (wel legitimatie meenemen) gebruik maken van de nieuwe milieustraat aan de Walserij. De openingstijden zijn verruimd, een informatiekaart met openingstijden en wat wel of niet aangeleverd mag worden, is huis een huis bezorgd. U mag wel uw kind meenemen naar de milieustraat. Hij of zij moet dan wel in de auto blijven. Nee, niet omdat u zich tijdens het storten zou vergissen, maar uitsluitend om veiligheidsredenen.

"Drinken jullie geen drankje na afloop?", vroeg Bilars zich af. Kijk uit Martijn, met je voorganger Knapp zijn we wel sluitende begrotingen gewend!

Jaques Looijestijn

Uit de krant