Afbeelding

Bosgeest zoekt contact

Algemeen Kort nieuws

Noordwijkerhout ♦ Contact maken met Engelsen of chatten met Spanjaarden, tijdens de JOTA-JOTI kan het zomaar gebeuren dat je aan de praat raakt met iemand aan de andere kant van de wereld.

Van 14 tot en met 16 oktober stond de Scoutingwereld namelijk in het teken van communiceren via internet en amateurradio. Zo'n 500.000 scouts deden wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van Scouting Bosgeest. Het thema van dit jaar was Show your e-motion.

Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode en amateurradio. De scouts van Scouting Bosgeest maakten contact met andere scouts over de hele wereld. Zo kwam de hele wereld samen in clubhuizen in heel Nederland. Als je via de radio wilt praten met scouts aan de andere kant van de wereld, dan heb je een hoge toren nodig om je antenne op te zetten. Die toren, die bouwden de scouts van Scouting Bosgeest natuurlijk zelf, met hout en touw.

In het clubhuis stonden een hoop computers, daarmee konden de scouts variërend in de leeftijd van 7 tot 15 jaar, chatten met iedereen in de wereld. Ook werden er spellen gespeeld. Met andere scouts in de wereld, maar er was ook een netwerk waarmee de scouts tegen elkaar game'de. Meer info over de scouts: www.bosgeest.nl

Uit de krant