De familie Rieger uit Nordrhein Westfalen. | Foto: VVV
De familie Rieger uit Nordrhein Westfalen. | Foto: VVV

Op bezoek!

Algemeen Een bakkie met...

Noordwijkerhout ♦ De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen.

Naam:

Familie Rieger, Manfred & Kirstin en hun zoon Jan (15)

Tijdstip:

Dinsdag 11 oktober 15.00 uur

Waar komt u vandaan?

Wij komen uit NRW – Nordrhein Westfalen; de stad heet Grevenbroich. Dit is eigenlijk precies tussen Keulen en Düssseldorf in. Daar komen ook veel toeristen, vooral Nederlanders. Ook bezoeken veel mensen vanuit Venlo en omstreken ons gebied om in te kopen: voor de "Weihnachtsmarkten" (kerstmarkt) komen mensen van overal vandaan.

Wat brengt u hier (in de VVV)?

In tegenstelling tot veel gebieden in Duitsland en Nederland; hebben wij nu al herfstvakantie. Twee weken zelfs! We wonen in het vakantiepark Parc du Soleil van Top parken. We zijn net aangekomen en willen weten of we fietsen kunnen huren.

Wat vindt u van Noordwijkerhout?

Het lijkt een leuk dorp. We lazen op internet al alles over de Witte Kerk en hoe belangrijk deze is voor de inwoners. Voor wat betreft het vakantiepark zijn we ook zeer tevreden. We zitten dichtbij het strand en ook centraal om naar Leiden of Scheveningen te gaan.

Welke folders heeft u meegenomen?

We hebben een aantal kaartjes van de omgeving en wat informatie over wat er allemaal te doen is in de buurt meegekregen.

Wat bent u van plan om te gaan zien/doen?

We zullen Leiden nog bezoeken en met de fiets wat van de omgeving verkennen. We vinden het ook altijd leuk om op een markt te kijken. We hoorden hier net op welke dagen er markt is in de verschillende dorpen.

Komt u nog eens terug?

Zeker!

Uit de krant