Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Inwerktijd

Algemeen Uit de Raadzaal

Het nieuwe raadslid Hans Knapp heeft nog even de tijd om zich 'in te werken'. 25 oktober is de eerste commissievergadering, de commissie SAM. Lijkt me niet een commissie voor Knapp. Ruimte en Wonen of de commissie BAM liggen meer voor de hand. Hij kan dan met de wethouder Martijn Bilars, zijn op de rails gezette bouw projecten en ingediende sluitende begroting 2017 en volgende jaren, in discussie gaan. Zou ook mogelijk zijn dat Knapp voorzitter wordt van de commissie Ruimte en Wonen als opvolger van Martijn Bilars. Wordt dan wel een wat 'moeilijke positie' voor de overige commissieleden, vooral voor de oppositie. Al eerder klaagde NZLokaal dat zij als oppositie, minder geïnformeerd werden dan de collegepartijen.

Tijdens zijn afscheid melde Knapp echter dat hij regelmatig de fractievoorzitter van NZLokaal bij zich riep om hem en dus zijn partij 'bij te praten'. Welke commissie het ook wordt als voorzitter of gewoon commissielid, Knapp brengt een schat aan ervaring en kennis mee en zeker, als het de commissie Ruimte en Wonen wordt, levendige discussies tussen hem en Leon Floor, die al menigmaal de degen kruiste met wethouder Knapp.

Interessant wordt ook de mogelijke discussie tussen wethouder Bilars en oud wethouder Knapp. Er wachten ons 'spannende tijden' in de raadzaal. Spannend ook wat betreft de aanpak van ons nieuwe sportpark. Het alom geprezen kunstgras lijkt 'kankerverwekkend' te zijn. Als VVSB besluit haar kunstgrasveld niet meer te gebruiken wordt het op zaterdag wel erg dringen als VVSB zondag zijn wedstrijd op zaterdag speelt. Ook de inrichting van het sportpark zal daar aan aangepast moeten worden. Het centrumplan moet misschien ook wel worden aangepast. Er zou een winkelleegstand zijn van 9 procent maar inmiddels zijn er de laatste weken diverse winkels geopend in het centrum. ''Noordwijkerhout is groen ondanks dat het onkruid tweemaal per jaar wordt aangepakt", merkte burgemeester Goedhart op. Dat gebeurt helaas niet op het Bavo terrein, de Engelse tuin en de 'tuin' voor het monumentale Bavo hoofdgebouw is een aanfluiting voor ons dorp. Volgens berichten ligt de eigenaar van het gebouw 'overhoop' met de gemeente en laat de boel 'verloederen'. We worden overspoeld met wetjes en regelgeving, raadslid Knapp weet vast wel een, zo als tijdens zijn wethouderschap, een oplossing om deze 'verloedering een halt toe te roepen. JL.

Uit de krant