Martijn Bilars (links) en Hans Knapp bij de opening van het nieuwe complex van Van Nispen in april 2015. | Foto: archief
Martijn Bilars (links) en Hans Knapp bij de opening van het nieuwe complex van Van Nispen in april 2015. | Foto: archief

Hans Knapp stopt als wethouder

Politiek

• Vertrek is om 'puur persoonlijke redenen'

Noordwijkerhout ♦ Hans Knapp stopt als wethouder van Noordwijkerhout. Dit heeft hij dinsdag 27 september, op zijn 74ste verjaardag, bekend gemaakt.

Van 1974 tot 1993 was hij gemeenteraadslid en van 1993 tot 2006 wethouder. Eind 2010 werd hij opnieuw wethouder. De liberaal had onder meer financiën, openbare werken en milieu in de portefeuille. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 29 september ging de raad unaniem akkoord met de benoeming van zijn opvolger, Martijn Bilars, de huidige fractievoorzitter van de VVD. Omdat Knapp heeft laten weten graag als raadslid betrokken te blijven in de Noordwijkerhoutse politiek, zal hij als zodanig binnen de gemeente aangesteld blijven.
Knapp volgde in december 2010 wethouder Alfons Morssink toen hij tussentijds terugtrad.

Raadsvergadering

Op de agenda van de raadsvergadering stonden, naast het vertrek en mogelijke benoeming van Knapp en Bilars ook een aantal andere punten. Waaronder de officiële benoeming van Jan van der Kroft tot burgerraadslid namens NZLokaal, als opvolger van Lisette van der Vossen. Hij wordt lid van de commissie BAM, plaatsvervangend lid in de commissie R en W en plaatsvervangend lid commissie SAM.

De overige punten waren in recordtempo behandeld waarna achtereenvolgens burgemeester Gerrit Goedhart, Leon Floor en Henri de Jong het woord richtten tot Knapp.

Goedhart had lovende woorden en zorgde ook voor de nodige lachsalvo's: "De heer Knapp houdt niet van carnaval, maar wel van het oplossen van bestuurlijke en financiële chaos: daarom werd hij penningmeester van de carnavalsvereniging. De Kaninefaaten zijn sindsdien een op militaire leest schoeide organisatie."

Volgende week in deze krant een exclusief interview met Hans Knapp.

Uit de krant