In het dorpshart krijgt het boerenpaar eerst een opdracht om hun feest 'te verdienen'.
In het dorpshart krijgt het boerenpaar eerst een opdracht om hun feest 'te verdienen'. Foto's: JP Heemskerk
foto’s

Vrijgezellenfeest voor boer Piet en boerin Marietje

Activiteiten

Het kersverse boerenbruidspaar is vorige week bekend gemaakt in een bomvol Café van der Geest, de residentie der Kaninefaaten. Veel tijd om rustig na te genieten kregen boer Piet en boerin Marietje nog niet, want de carnaval is alweer in aantocht en dus ook de boerenbruiloft. Dit weekend was een vrijgezellenfeest georganiseerd door getuigen, vrienden en familie.

Eerst werden zowel Boer Piet als Boerin Marietje opgehaald door vrienden en zijn ze afgereisd naar het centrum van het dorp bij de Witte Kerk. Hier kregen ze een opdracht om hun vrijgezellenfeest te verdienen. Zowel de boer als de boerin hebben een lange geschiedenis met het maken van muziek. 

Altesa en De Harp

Boer Piet speelt al vele jaren bij Altesa en boerin Marietje bij de Harpe Davids. Ze moesten terug naar hun roots door muziek te maken op een blokfluit, het instrument waar menig muzikant de eerste stappen op zet met het maken van muziek. De opdracht was om samen een carnavalsnummer ten gehore te brengen om zo de sfeer er direct in te krijgen. 

Oefenen

Samen kregen ze een blokfluit, maar mochten ook om muzikale ondersteuning vragen op slaginstrumenten. Na enig oefenen is het gelukt om een acceptabel carnavalsnummer te laten horen; moreel gesteund door een grote groep vrienden en vriendinnen was de muzikale toon van deze dag gezet en was een echt vrijgezellenfeest dik verdiend. Het bonte gezelschap heeft zich hiervoor in beweging gezet naar de schuur van Multiflora aan het Westeinde waar een pubquiz was voorbereid. In meerdere teams is gestreden om de winst. Hierbij werden algemene kennisvragen gesteld, maar uiteraard waren er ook vragenrondes voorbereid over boer Piet en boerin Marietje zelf. 

Op naar de bruiloft!

Al met al was dit vrijgezellenfeest een hele mooie tweede aftrap van een mooi carnavalsseizoen voor dit boerenbruidspaar. Samen kijken zij al uit naar die grote boerenbruiloft tijdens het carnaval, maar wie weet wat er tot die tijd nog staat te gebeuren!


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant