Worstproeverij boerenkoolcommissie | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:
carnaval

Worstproeverij boerenkoolcommissie

  Activiteiten

Het boerenbruidspaar ging zaterdag langs bij hofleverancier Klein om één van de 1600 worsten te proeven die op de Boerenbruiloft geserveerd worden.

Geheel in stijl kwamen ze met de tractor aanrijden en werden ze warm onthaald door de slager. Hij was blij verrast dat boer Jaap de worst het predicaat Boerenbruiloftwaardig gaf. Vervolgens reed het echtpaar per tractor naar de steeg voor de jaarlijkse strijd tegen het Prinsenpaar. Traditioneel bij de carnavals festiviteiten hoort ook een grote battle tussen het Boerenbruidspaar en het Prinsenpaar. De getuigen Margreetje van Goof Hoed van Wist ik 't maar en Dick van Don Leo de Skilder hadden een mooie strijd opgezet voor de rivalen. De grote uitdaging werd vooraf gegaan door vragen die alleen door de doorgewinterde carnavals paren beantwoord kunnen worden. Beide paren moesten de antwoorden op een groot papier schrijven. Deze werden vakkundig beoordeeld door de boerenkoolcommissie en het winnende paar mocht het spits afbijten in de tobbetjesteek strijd. Voor deze gelegenheid was de emmer rijkelijk gevuld met confetti.(Lees verder op pagina 9).

In een bakfiets mochten de paren proberen de ring die vervangen was door de boerenworst aan de stok te rijgen. Boer jaap, zo fanatiek als hij is, fietste de longen uit zijn lijf om deze battle te winnen en boerin Caatje was goed bedreven met de stok en wist de worst goed te vinden. Confetschie had meer moeite de bakfiets onder controle te houden en de confetti ging rijkelijk over de prins en prinses heen, hij deed zijn naam eer aan. Dit alles onder luid aanmoedigen van de adjudanten, getuigen, familie en vrienden van het prinsen-en boerenpaar. Na afloop werd onder het zingen van de enige echte Kokkerhoutse wals nog een klein pilsje genuttigd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>