Mooie opbrengst kerkenveiling | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
De veiling van vorig jaar was drukbezocht. | Foto: met dank aan Mieke van Haaster-Steenvoorden
De veiling van vorig jaar was drukbezocht. | Foto: met dank aan Mieke van Haaster-Steenvoorden

Mooie opbrengst kerkenveiling

  Activiteiten

In een sfeervolle Duinpan was vrijdag de jaarlijkse kerkenveiling van de Heilig Hartkerk. Het motto van dit jaar: 'Trouw aan ons 100 jarig Kerkgebouwre' refereert uiteraard aan het 100-jarig bestaan van de Heilig Hartkerk in 2020.

Het gevarieerde aanbod van 460 kavels, het enthousiasme van veilingmeester Verkade en zijn assistent Jos Smit en de medewerking van een grote groep vrijwilligers resulteerde in een opbrengst van ruim 61.000 euro.

Het 100-jarig jubileum in 2020 is mede te danken aan de inbreng van de Zilker parochianen en vele anderen die de kerk een warm hart toedragen. De opbrengst van de kerkenveiling is altijd een belangrijke factor gebleken en blijft onmisbaar om het gebouw te kunnen onderhouden en ook voor de volgende generaties te behouden.

Het comité kerkenveiling is dan ook blij met dit mooie resultaat en met de groter opkomst. Veilingmeester Sjaak Verkade werd dit jaar voor het eerst geassisteerd door Jos Smit en laatstgenoemde heeft talent in huis, zo bleek.

Het aanbod van de kavels was zeer gevarieerd:van diners en pakjes boter tot boeketten en taarten. De diners in de kas bij Hans Meskers vonden gretig aftrek en bijzonder was dit jaar het aanbod van de vogelhuisjes van Zilker Henk Warmerdam, welke als collector's items tegen hoge bedragen van de hand gingen.

De opbrengst van de bollenpakketten voldeed met 10.700 euro ruim aan de verwachtingen, het aantal advertentie-opdrachten liet een stijgende lijn zien en ook de loterij droeg, zoals altijd, weer in belangrijke mate bij aan de totaalopbrengst.

Notaris Arsenault zag toe op een eerlijke trekking van de loten welke goed nieuws bracht voor de Zilkse families Kil die de eerste prijs in de wacht sleepte, Pennings de tweede en van Haaster die met de derde prijs naar huis ging. Een deel van de veilingopbrengst gaat dit jaar naar het missiedoel van Pater Uitendaal in Zambia en dat van Quirien van Berkel in Oost Timor.

Het comité Kerkenveiling kijkt terug op een geslaagde veilingavond en hoopt volgend jaar op een herhaling van deze succesvolle avond. De datum staat al: vrijdag 30 oktober 2020.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>