Start Feestweek | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Start Feestweek

  Activiteiten

DeZilk ? Primeur voor de feestweek 2019 was zaterdag het ludieke tennistoernooi bij TV Van Nispen. Bedoeld voor tennissers van 8 tot 88, ook zonder ervaring met een racket. Een geslaagd toernooi door de 40 aanmeldingen vindt Alex van Eeden. ''Dit gaat nog groeien,'' concludeerde hij vol vertrouwen. Het eerste weekend verliep zonnig en voor Yara kan de kermisweek al niet meer stuk. Zij won opnieuw een prijs bij de viswedstrijd.

Jaap Pijpers was zaterdag de tennisspeler met de meeste levenservaring (76) en Thimo van der Geest was de jongste deelnemer (15). De vijf teams speelden vijf aangepaste tennisvaardigheids-spellen. Dat waren onder andere shoot-out (raak de vuilniston) en netbal (met zijn vieren peuteren bij het net op een kort, breed baantje). Door de zomervakantie konden veel jeugdleden onder de vijftien geen acte de présence geven. Volgend jaar hoopt de organisatie ook een aantal jeugdteams te kunnen formeren en een eigen jeugdtoernooitje op te zetten.

Zondagmorgen zat De Zilk in de zon aan de waterkant. De meest opvallende visser was Yara Warmerdam (5). Geen wind dus ideaal visweer. De vangsten waren wisselend met een enkele verrassing. Hier en daar werd een paling uit de heldere trekvaart getild. Voor een gewone wedstrijd een vis die niet telt, maar in deze kermiscompetitie doen alle centimeters vis mee.

Yara kijkt ontspannen naar haar dobber tussen de leliebladeren: ''Vorig jaar heb ik een hele grote beker gewonnen'', zegt ze. Yara heeft een nieuwe hengel en is trots dat ze een made durft vast te houden. De conversatie stopt. Beet. De dobber glijdt onder de bladeren van de waterlelies de diepte in. De soepele opslag van de ervaren Yara komt op het juiste moment. Met een beheerste zwaai landt de vis in het hoge gras. Ze lacht. De prijs komt steeds dichterbij en het is nog maar het begin van de week. Het feest in de Zilk duurt nog tot en met donderdag. Dinsdag 27 augustus om 15.30 uur opent de kermis en ontvangen de Zilkse (school)kinderen een versnapering en vrijkaartjes.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>