Terug in de tijd op Leeuwenhorst | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Dijkenburg en de Spiegelvijver na de renovatie: precies op de grens Noordwijk/Noordwijkerhout. | Foto: Marca Bultink
Dijkenburg en de Spiegelvijver na de renovatie: precies op de grens Noordwijk/Noordwijkerhout. | Foto: Marca Bultink (Foto: marca bultink)

Terug in de tijd op Leeuwenhorst

  Activiteiten

De twaalfde editie van de landelijke Dag van het Kasteel is dit jaar op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni.

Negentien kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland openen dan met een feestelijk activiteitenprogramma hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen, demonstraties van oude ambachten bijwonen, genieten van concerten en nog veel meer. Iedere deelnemende locatie heeft een uniek programma. Zie voor het volledige overzicht www.dagvanhetkasteel.nl.

Op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst is het mogelijk om tussen 10.00 en 16.00 uur oud-Hollandse spellen doen, kinderen kunnen knutselen en creaties maken met ijsstokjes. Het Buiten zorgt voor de innerlijke mens.

Om 14.00 uur en om 15.00 uur kunnen bezoekers meedoen aan de Dijkenburg-wandeling, verzorgd door Marca Bultink. Zij loopt de Dijkenburgroute (1,5 km) en vertelt onderweg over de geschiedenis van de buitenplaats Dijkenburg, over de spiegelvijver en koepelberg, maar ook over het landgoed Nieuw Leeuwenhorst tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vertrekpunt: Nieuw Leeuwenhorst, ingang Westeinde bij het tuinmanshuis (op het kampeerterrein rechts bij de boomgaard (niet toegankelijk).

Vooraf opgeven is vereist via marcabultink@planet.nl. Maximaal 20 deelnemers per wandeling. De activiteiten en de start van de wandeling zijn op het kampeerterrein, ter hoogte van het Westeinde 79 in Noordwijkerhout. Let op: alleen per voet of fiets bereikbaar. Auto's kunnen beperkt worden geparkeerd op het parkeerterrein van het landgoed aan de Gooweg, ter hoogte van nummer 36.

Over de Dag van het Kasteel

De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement dat wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. De deelname van de kastelen en buitenplaatsen in Hollands Buiten wordt financieel gesteund door Fonds1818 en de provincie Zuid-Holland.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>