Scouts vliegen over, zoals ze dat noemen in scouting-termen. | Foto en tekst met dank aan Bart van Teijlingen.
Scouts vliegen over, zoals ze dat noemen in scouting-termen. | Foto en tekst met dank aan Bart van Teijlingen.

Leden Scouting Bosgeest stromen door

Activiteiten

Een touwbrug overstekken, tijgeren onder een net door, of zelfs de Guldemondvaart overzwemmen. Afgelopen weekend, stroomden de oudste leden door naar een volgende groep binnen de vereniging. Bij scouting wordt dat overvliegen genoemd. En dat gaat niet vanzelf.

Vrijdagavond was het de beurt aan de oudere speltakken. De aspirant leden moesten laten zien uit wat voor hout ze gesneden zijn en daarom werd het ze wel wat moeilijker gemaakt. Droog blijven zat er niet in. De aanstaand explorers en stamleden haalden allemaal een nat pak in de sloot, waarna ze welkom geheten werden bij hun nieuwe speltak.

Ook op zaterdag stonden er wat beproevingen gepland voor de bevers, welpen en esta's die naar een oudere groep gingen. Een parcours bestaande uit banken, zeilen en geïmproviseerde glijbanen voor de jongste leden. En een hoge touwbrug die overgestoken moest worden, voor de wat oudere leden. Waarna ook een aantal leiding de overstap maakte naar een nieuwe speltak.

Aangezien de oudste leden doorgestoomd zijn naar een oudere leeftijdsgroep is bij onze jongste groep, de Bevers weer plek. Dus: Noordwijkerhouters en Zilkers tussen de 5 en 7 jaar oud kunnen vrijblijvend langskomen. Elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur aan de van der Weijdelaan 2B. Meer informatie op www.bosgeest.nl.

Uit de krant