Afbeelding

Oldtimer bromfietsrit door de Bollenstreek

Activiteiten

Streek n Oldtimer Bromfiets Club, www.obcbollenstreek.nl , houdt zondag 22 april tijdens het corsoweekend één van haar vele bromfietsritten. Tussen de vele toeristen en dagjesmensen die de Bollenstreek bezoeken, rijden zij op de oldtimers de 60 kilometer lange rit langs de mooist bloeiende bollenvelden. Het betreft een open rit, waardoor ook niet leden met een oldtimer bromfiets mee mogen doen.

Bij de vorige edities werden er meer dan 75 deelnemers verwelkomd uit de verschillende delen van het land. Elke deelnemer krijgt voor aanvang een routebeschrijving mee. Verder wordt de route gemarkeerd met gekleurde bordjes op de kruisingen. Hierdoor kan elke deelnemer zijn of haar eigen tempo bepalen en stoppen wanneer gewenst. Zo kan iedereen optimaal genieten van de prachtige Bollenstreek.

Voor de uitvallende bromfietsen is er een noodnummer van de bezemwagen. De uitvaller wordt dan, met bromfiets, terug naar de startplaats gebracht. Wie in bezit is van een bromfiets, die ouder is dan 20 jaar, wordt uitgenodigd langs te komen voor de ontspannende tourrit op zondag 22 april.

Het verzamelpunt is: Herenweg 124b in Noordwijkerhout. Vanaf 10.00 uur is het mogelijk om in te schrijven; dit kost 5 euro per bromfiets. Vertrek is vanaf 11.30. Achteraf is er gelegenheid om na te praten met mede liefhebbers onder het genot van een drankje.

Uit de krant