Afbeelding

Esther Noordermeer ontwerpt haar tweede corso

Activiteiten

Esther Noordermeer, bekend van Bloemen­atelier Capri in Sassenheim, is ook art director van het 71ste Bloemencorso van de Bollenstreek. Dit is het tweede corso dat zij ontwerpt. Het corsothema is Cultuur.

Noordermeer (37) is geboren en getogen in Sassenheim en al vanaf kleins af aan geïnspireerd door bloemen. Behalve dat zij het corso als kind al bewonderde langs te weg, kwam zij voor het eerst actief met het corso in aanraking als beginnend arrangeur.

Door de jaren heen heeft zij meerdere luxe wagens op mogen tuigen voor hun deelname aan het corso. "Alleen dit was al een geweldig leuke ervaring en zowel het bloemenwerk als de gezellige sfeer rond de opbouw van het corso spreekt mij ontzettend aan.

Vervolgens was het de eerder dit jaar overleden corsovoorzitter Leo van der Zon die mij indertijd voor het art directorschap heeft benaderd."

Intussen heeft Noordermeer haar creativiteit volop benut. Vorig jaar deed zij dit samen met haar ex-partner Pieter van Waardenburg. Het 70ste jubileumcorso kreeg toen een prachtige invulling onder het thema Dutch Design.
Voor dit corso heeft zij een zestiental fraaie praalwagenontwerpen gerealiseerd onder het thema Cultuur.

opvolger

Noordermeer heeft tijdens de afgelopen presentatieavond van de praalwagenontwerpen laten weten dat zij de taak van art director volgend jaar niet zal voortzetten. Tot haar grote spijt kan zij dit niet langer combineren met haar werkzaamheden.

Echter, zij heeft in haar nichtje Lucinda van der Ploeg, eveneens een ervaren bloemstyliste en groot corsofan, een waardige opvolgster gevonden. Dit corso loopt Lucinda met haar mee om de fijne kneepjes van het corso ontwerpvak te ervaren.

Uit de krant