Boer & Bont corso 2017. | Foto: archief
Boer & Bont corso 2017. | Foto: archief

Leo van der Zon Corsoprijs

Activiteiten

corso ♦ Als eerbetoon aan de in januari plotseling overleden corsovoorzitter Leo van der Zon heeft het bestuur van het Bloemencorso van de Bollenstreek een naar hem vernoemde prijs in het leven geroepen. De Leo van der Zon Corsoprijs is voor het beste entertainment.

Tijdens de persconferentie van dinsdag 10 april in Keukenhof werd door corsovicevoorzitter Gerrit Rutgrink toegelicht dat de Leo van der Zon Corsoprijs voor het beste entertainment behalve een eerbetoon ook een stimulans is voor het verder uitrollen van de vernieuwing op het gebied van figuratie en muziek die door Van der Zon eerder werd ingezet. "Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag van het Bloemencorso wordt de winnaar bekendgemaakt, tegelijk met de winnaar van de stekersprijs."

In tegenstelling tot de andere corsoprijzen die gemaakt worden door het Lisser kunstenaarsechtpaar Frans en Truus van der Veld wordt de Leo van der Zon Corsoprijs voor het beste entertainment gemaakt door meesterlasser Jan Biemond, die werkzaam is bij De Nie in Warmond. Menige praalwagen heeft hij al gelast en inmiddels heeft hij al zijn creativiteit aangesproken voor het realiseren van de Leo van der Zon Corsoprijs. De prijs heeft de vorm van het corsologo dat onder Van der Zon's voorzitterschap werd ontworpen en een verwijzing is naar de bloembollencultuur en bloembollen die de basis zijn van het bloemencorso van de Bollenstreek. Ook zijn er weer prijzen voor de mooiste praalwagen, luxe wagen/voertuig en de stekersprijs.

Uit de krant