De Passie van Noordwijkerhout in 2017. Die van 7/8 april wordt de eerste sinds corona alles stil legde.
De Passie van Noordwijkerhout in 2017. Die van 7/8 april wordt de eerste sinds corona alles stil legde. Foto: archief

Presentatie van de Passie in concert

vrijdag 7 april 2023 0:00 tot zaterdag 8 april 0:00

In café Van der Geest was 5 januari de presentatie van de nieuwe productie van de Passie van Noordwijkerhout. Deze stichting is bekend geworden door in het centrum van Noordwijkerhout, bij de Witte kerk, een eigen vertolking van ‘de Passion’ neer te zetten.

Daarna hebben zij een grote productie gemaakt die werd uitgevoerd, onder andere voor het Bavo-gebouw en in de Jozefkerk. Ook een fabriekshal hebben zij om weten te toveren tot theater. De Passie, zoals deze stichting in de volksmond wordt genoemd, bestaat uit vijf personen die grootse totaal-theater projecten produceert en organiseert. Tijdens alle uitvoeringen wordt gewerkt met een grote groep enthousiaste vrijwilligers uit Noordwijkerhout, Noordwijk en de Zilk.

Na bijna drie jaar, waarin de Passie geen groot evenement heeft kunnen neerzetten, gaan zij vrijdag 7 en zaterdag 8 april weer een mooi project, de Passie in concert, opvoeren. De voorstelling is op een unieke locatie in Noordwijkerhout. Net als de eerste productie van de Passie zal er ook nu een uitvoering zijn over het Passieverhaal van Pasen. Dit keer met een een andere invalshoek.

Het verhaal wordt muzikaal omlijst door herkenbare Nederlandstalige nummers. Naast solisten en fantastische muzikanten werkt in deze productie een koor mee dat speciaal voor deze productie is samengesteld. De kaartverkoop start naar verwachting begin maart. Houd hiervoor de lokale en regionale pers in de gaten.