Afbeelding
Foto:

Op stap met een duingids

zaterdag 18 september 2021 9:00 tot 12:30

Op 18 september houdt Stichting Duinbehoud in het kader van de eerste landelijke Dag van de Duinen langs de hele kust excursies, geleid door lokale duingidsen. Deelname is gratis. Vooraf opgeven is verplicht via www.duinbehoud.nl/excursies. Tijdens de excursies worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen. Meld je snel aan want vol is vol!

Excursie Langevelderslag, zeereep tussen Noordwijk en Zandvoort

Wandel mee over het strand en bekijk de strandvondsten. Daarna gaat de tocht door de zeereep met aandacht voor wat daar allemaal leeft en groeit. 

Tijd: zaterdag 18 september, 9.00 tot 12.30

Startpunt: parkeerterrein Langevelderslag

Afstand: 8 tot 10 kilometer

Dag van de Duinen

De duinen staan bekend om hun grote biodiversiteit. Kenmerkend is de grote rijkdom aan verschillende planten- en diersoorten, de variatie aan verschillende leefgebieden en het afwisselende landschap. Stichting Duinbehoud zet zich in heel Nederland in om dit bijzondere gebied te behouden en beschermen. 

Op 18 september spreken in Museum Naturalis te Leiden belangstellenden en experts met elkaar over verbeteringen en oplossingen voor het beleid en het beheer die nodig zijn om de achteruitgang in de duinnatuur te stoppen. 

Voor meer informatie over de uitkomsten van de studiedag en de Dag van de Duinen: www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen

Locatie