Afbeelding

Blue Monday-loop

maandag 20 januari 2020 14:00

Op 20 januari is het weer Blue Monday, zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Ook dit jaar organiseert SocialRunteam GGz Rivierduinen, samen met atletiekvereniging NSL, een loop om aandacht vragen voor depressie. Daarnaast wil men geld ophalen ter ondersteuning van activiteiten voor mensen die ermee te maken hebben en om psychische problemen te voorkomen.

Er wordt hardlopen omdat men het heel graag doet, en omdat bewezen is dat bewegen, dus ook hardlopen, depressieve klachten kan verminderen. Er bestaat zelfs een speciale 'running therapy'. Het buiten zijn, in de natuur, en het contact met andere hardlopers kan helpen om je hoofd leeg te maken en je goed te voelen. Dat is goed voor iedereen.
Er is een leuke route uitgezet in de duinen in de directe omgeving van Noordwijkerhout, de thuisbasis van Noordwijkerhoutse Strandlopers. Deze route (7,6 km) is wandelend of hardlopend af te leggen.

Omdat vorig jaar bleek dat maandag voor veel mensen een lastige dag is om mee te kunnen doen, is er nu voor gekozen er een Blue Sundayrun van te maken, op 26 januari. Men is op die dag vanaf 13.30 uur welkom bij Cooling Duin, het clubhuis van de NSL. De loop begint om 14.00 uur.

Locatie