Volle bak bij Van Nispen. | Foto: pr
Volle bak bij Van Nispen. | Foto: pr Foto:

KeesBartels Toernooi breekt alle records

DeZilk n Het Keesbartels Toernooi bij Van Nispen heeft dit seizoen alle records verbroken.

Dit toernooi vindt elk jaar traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag. Dat het evenement zeer populair is in De Zilk en ook ver daarbuiten was al duidelijk bij de inschrijvingen. Vorig jaar was dit toernooi binnen een week volgeboekt; dit jaar binnen nog geen zes dagen.

24 Teams strijden op halve velden, waarvan in elk team twee dames, of in een damesteam twee heren.

En nog meer records werden verbroken: het aantal mensen dat meeat op de barbecue tijdens de derde helft. Van 330 vorig jaar naar 425 nu. Alweer 43 jaar geleden, op 5 mei, stierf Kees Bartels op het voetbalveld. Vandaar dat dit toernooi naar hem vernoemd is.

Een toernooi dat zich kenmerkt door sportiviteit, saamhorigheid en gezelligheid. De weersvoorspellingen waren perfect, een 10 op de radar.

Penalty bokaal

Een prachtige stralende dag met veel zon. Voor 10.00 uur verzamelden de eerste teams op het Van Nispen terrein. Vanaf 10.30 tot 16.00 uur werden de wedstrijden gespeeld. Elk team met zijn eigen aanvoerder en in een eigen (gemaakte) tenue. De sfeer was zeer goed, erg relaxed en door het mooie weer waren er ook veel toeschouwers komen kijken. Ook aan de kinderen was gedacht, zij vermaakten zich op de speelkussens. Traditiegetrouw werd er ook de finale van de Penalty Bokaal gespeeld. De winnaars van de voorronden (uit elke leeftijdscategorie van de jongens en de meisjes) strijden om de beker. Sven van Hensbergen, de beste keeper uit de voorronden verdedigde het doel. Uiteindelijk was het Damon Geerlings van de F-junioren die het meest aantal keren het net wist te vinden. Hierna werd de laatste ronde van het toernooi gespeeld.

Poulewinaars:

Poule A: Bram Polderman (13)

Poule B: BALRS (10)

Poule C: Zaterdag 1 (11)

Poule D: Oranje Wit (15)

De bekende derde helft kon nu beginnen.

Voor velen de eerste barbecue van dit jaar, die ook geheel uitverkocht was.

De bekende VN-dj's namen plaats in de vrachtwagen achter de draaitafel en het feest ging los. En dat op z'n Keesbartels: bij de klanken van 'The Night Train' gingen alle tafels, stoelen en ladders dansend de lucht in.

Wat een gezelligheid, wat een saamhorigheid.

Dit is het Van Nispen gevoel waar iedereen elk jaar weer bij wil zijn. Rond 20.00 uur was er nog een toegift en daarna was deze fantastische happening dan toch echt voorbij.


Mediteren in Maasgaarde

stilte n Het Signaal houdt dinsdag 6 juni een meditatie-/healingavond in de Maasgaarde aan de Herenweg 9, naast de St. Jozefkerk. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Petra en Peter Pos en Gerda Broekhof.

De zaal is om 19.30 open en de bijeenkomst start om 20.00 uur. Entree: 10 euro. Dit geld is, na aftrek van de kosten, bestemd voor goede doelen.