Trotse tenniskampioenen.| Foto: pr
Trotse tenniskampioenen.| Foto: pr Foto: pr

TV De Boekhorst Heren Regiokampioen

tennis n Het eerste herenteam van Tennisvereniging de Boekhorst is op zaterdag voor de achtste achtereenvolgende keer regiokampioen geworden in de topklasse van de regio Noordwest.

Op de laatste speeldag had het team aan 2 punten voldoende, maar met een 4-2 overwinning op Bakkum werd het kampioenschap overtuigend vastgesteld. In 2010 behaalde de Boekhorst voor het eerst het regiokampioenschap met een samengesteld team van regionale toppers. Inmiddels bestaat het team voornamelijk uit spelers uit de eigen jeugd, zoals Nick Broekhof, Luuk Wassenaar, Bart Pennings en Stijn Kits. Onder leiding van playing captain en tevens trainer Ewout Hinnen werkten de jeugdspelers zich op naar het eerste team. Samen met de ervaren spelers Kevin Noordermeer en Floris Herrema beschikt het team inmiddels over een brede selectie met een mooie mix tussen ervaring en talent. Door het kampioenschap plaatst het team zich voor de strijd om het landskampioenschap, dat in 2010 en 2012 al werd behaal. Op zaterdag 10 juni wordt hiervoor de kwartfinale gespeeld. Loting is later deze week.

Een wellicht nog knappere overwinning behaalde het eerste gemengde team van De Boekhorst op zondag in de landelijke competitie. Na het kampioenschap van vorig jaar was het team dit jaar voor het eerst actief in de eerste klasse. Op de laatste speeldag werd kampioen Thor uit Den Haag op eigen terrein met 5-3 verslagen, wat voor Thor de enige nederlaag betekende deze competitie. Leonie Guijt, Jesper de Jong en Ewout Hinnen legden de basis voor de overwinning door winstpartijen in het enkelspel. Luuk Wassenaar, Kevin Noordermeer en Renate de Regt voegden daar een dubbelspeloverwinning aan toe. Het vlaggenschip kan terugkijken op een uitstekend debuut in deze klasse met een ongeslagen status en een overwinning op de kampioen.


Conclusies evaluatie vrijwilligersbeleid

onderzoek n Tussen 21 maart en 18 april is een vragenlijst uitgezet onder vrijwilligers over de uitvoering van het huidige vrijwilligersbeleid van de gemeente Noordwijkerhout.

De vragen waren gericht op de bekendheid van de verschillende onderdelen van het vrijwilligersbeleid, hoe tevreden men erover is en welke zaken beter kunnen. De gemeente ondersteunt de vrijwilligers met een aantal zaken zoals een collectieve vrijwilligersverzekering, informatieve bijeenkomsten, de Dag van de vrijwilliger, de Verkiezing vrijwilligers van het jaar, een online vrijwilligersvacaturebank, de Beursvloer Bollenstreek, het vrijwilligersservicepunt Topaz Munnekeweij en het bieden van informatie en advies.

151 vrijwilligers hebben de vragenlijst ingevuld. Vrijwilligers zijn over het algemeen tevreden over het beleid. Ze zijn vooral tevreden over de organisatie van de Dag van de Vrijwilliger en de Verkiezing Vrijwilligers van het jaar. De tips voor verdere verbetering van deze activiteiten worden zoveel als mogelijk direct meegenomen in de ontwikkeling van het nieuwe vrijwilligersbeleid.

De communicatie over het beleid als belangrijk aandachtspunt. Veel vrijwilligers blijken niet op de hoogte te zijn van de activiteiten die de gemeente onderneemt om de vrijwilliger te ondersteunen. De gemeente bekijkt hoe de communicatie kan worden verbeterd.

Meer betrokkenheid

Een aantal vrijwilligers geeft aan meer betrokken te willen worden bij het bepalen van de inhoud van een aantal onderdelen van het vrijwilligersbeleid.

Bij de voorlichting die gegeven wordt bijvoorbeeld, en hoe de waardering van de vrijwilligers (verkiezing vrijwilliger van het jaar) wordt georganiseerd. Ook wordt de wens uitgesproken om meer aandacht te geven voor het werven van (jonge) vrijwilligers.

Hoe nu verder

In de reacties op de vragen over het vrijwilligersbeleid zijn veel ideeën gegeven ter verbetering.

Om aan te sluiten bij de wensen van actieve vrijwilligers is gevraagd of men wil deelnemen aan een werkgroep om de verbeteringen verder uit te werken.

Aanmelden kan tot en met 31 mei via: wmo@noordwijkerhout.nl


Zomercadeautje van de Bibliotheek

n Meer dan 60 e-books op smartphone of tablet

lezen n De VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer.

De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. De VakantieBieb is een initiatief van de bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de start in 2013 hebben ruim 762.000 mensen de VakantieBieb-app gedownload. In de VakantieBieb staan ruim 30 e-books voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books voor diverse leeftijdsklassen. Ook volwassenen hebben vanaf 1 juli ruime keuze uit romans of spannende en informatieve e-books zoals De gevleugelde van Arthur Japin, De eerste vrouw van Susan Smit, Neem een geit van Claudia de Breij of Hittegolf van Suzanne Vermeer. De VakantieBieb is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).