's Avonds het dak er af en overdag lekker luisteren vanaf je stoel. | Foto: pr
's Avonds het dak er af en overdag lekker luisteren vanaf je stoel. | Foto: pr Foto: pr

Succesvolle uitvoeringen De Sjaan

muziek n Na maanden van intensieve voorbereiding verzorgde het coverorkest van de St. Jeanne d'Arc twee optredens volgens het nieuwe thema: Vrienden van de Sjaan Live. Samen met een zevental zingende Noordwijkerhoutse vrienden werd een inspirerend programma gebracht.

Dit keer koos de St. Jeanne d'Arc voor het verzorgen van twee optredens met een zelfde thema, maar met een andere sfeer. Op zaterdagavond een enthousiast feestje en op zondag een rustige sfeer waar meer luisterliedjes ter ore werden gebracht. Zaterdagavond kon het enthousiaste publiek vooral tijdens de swingende nummers genieten van Manon Gelevert en Pauline van Eeden. Door de interactie met het publiek werd het orkest geïnspireerd om het beste uit zichzelf te halen. Zondagmiddag waren er meer ingetogen momenten met onder andere de musicalhits die door Sophie Warmerdam werden gezongen. Het getalenteerde duo Martijn Barnhoorn en Anita van der Zon zongen jazzy nummers. Natuurlijk ontbreekt bij een optreden van De Sjaan een aantal meezingers niet: zoals het altijd gezellige, uit volle borst meegezongen Malle Babbe. Maar het dak ging er helemaal van af toen de Noordwijkerhouts Blues Brothers Cees Slats en Jan Huismans op het toneel verscheen met "She caught the Caty", "Minnie the Moocher" en "Everybody needs somebody". Tijdens beide optredens was goed te horen dat het orkest zich de afgelopen jaren muzikaal heeft ontwikkeld tot niet alleen een goed begeleidingsorkest, maar ook zelfstandig heerlijke muziek kan brengen.


Aanmelden voor MusicKids

muziek n Muziekvereniging St. Jeanne d'Arc organiseert ook dit jaar weer het jaarlijkse MusicKids programma.

In dit programma maken de leerlingen van de Noordwijkerhoutse basisscholen op een educatieve manier kennis met muziek. Op 11 en 12 mei hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan het verenigingsgebouw De Parade. Op 23 mei heeft de marchingband een open repetitie verzorgd waarbij de leerlingen een kijkje in de keuken kregen. Het programma wordt afgesloten met 3 AMV. Deze lessen vinden plaats op 7, 14 en 21 juni, van 14.00 tot 15.00 uur en zijn gratis en vrijblijvend. Tijdens deze AMV lessen leren kinderen ontdekken of ze het echt leuk vinden om door te gaan met muziek en leren ze op een speelse manier de allereerste beginselen van het musiceren.

Aanmelden kan via: opleidingen@stjeannedarc.nl .