De mooiste tuinen zijn weer open om inspiratie op te doen. | Foto: pr
De mooiste tuinen zijn weer open om inspiratie op te doen. | Foto: pr Foto: pr

Tuinliefhebbers zetten hun tuinhek open

welkom n Groei & Bloei Bollenstreek houdt zondag 18 juni haar jaarlijkse Open Tuinendag.

In Noordwijkerhout en De Zilk stellen trotse tuinbezitters van 11.00 tot 17.00 uur met plezier hun tuinhek voor bezoekers open.

Deze Open Tuinendag wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met de VVV van Noordwijkerhout. Vanaf 2 juni is de routebeschrijving voor 1 euro bij de VVV in Noordwijkerhout aan de Dorpsstraat 8 af te halen.

Ontmoeten en inspireren

In totaal doen zestien tuinen in Noordwijkerhout en negen in De Zilk mee aan dit landelijke initiatief.

Dit is een unieke kans om ideeën op te doen en uit te wisselen in tuinen van echte liefhebbers en met eigen ogen zien wat anderen met hun tuin hebben gedaan en hoeveel plezier zij eraan beleven. Ook dit jaar geeft Marleen Straathof weer een demonstratie van bloemen. Bij één van de tuinen in Noordwijkerhout zijn zelfs zwaluwnesten. Vanaf 15.00 uur geeft de Hillegomse muziekschool diverse uitvoeringen in een tuin in De Zilk. Groei & Bloei is de grootste tuinvereniging van Nederland voor liefhebbers van bloemen, planten en tuinieren. De vereniging heeft 145 afdelingen en 60.000 leden. Iedere afdeling organiseert jaarlijks een groot scala aan activiteiten, zoals lezingen, workshops, excursies.