Het muziekkorps van de st. Jeanne d'Arc tijdens het corso vorige maand. | Foto: pr
Het muziekkorps van de st. Jeanne d'Arc tijdens het corso vorige maand. | Foto: pr Foto: Caroline Spaans

Line-up van Vrienden van de Sjaan Live bekend

muziek n Het podium van café Van der Geest is zaterdagavond 20 mei en zondagmiddag 21 mei gevuld met het coverorkest van de st. Jeanne d'Arc en haar muzikale vrienden. Inmiddels zijn de repetities in de afrondende fase en is bekend met welke muzikale vrienden het feestje is.

Vier jaar geleden zong Manon Gelevert al mee met de eerste Bollenproms met een aantal stevige nummers en deed dat onlangs opnieuw bij het Top 2000 optreden op 18 februari. Gelevert stond in 2011 in de finale van de Stem van de Bollenstreek en brengt met het orkest een aantal swingende nummers ten gehore.

Pauline van Eeden zong al in 2011 mee met Proms op het Plein, het eerste promsconcert van de Jeanne, georganiseerd vanwege het 90-jarig jubileum. Ze zong ook mee op de Bollenproms in 2013.

Van Eeden studeerde in 2015 af aan het koninklijk conservatorium van Den Haag en werkt sindsdien als muziekdocent voor college Leeuwenhorst. Zij is in Noordwijkerhout ook bekend als dirigente van kinderkoor Schalmei.

In 2013 stond Sophie Warmerdam in het voorprogramma van de Bollenproms met haar band Just Us. Dat smaakte naar meer en ze zong dus mee met de Jeanne tijdens Dodenherdenking en de Bollenproms van 2015.

Warmerdam speelde in 2014 een hoofdrol in de musical De Zwarte Tulp.

Vorig jaar verzorgde het orkest van de Jeanne de muziek bij Passie II, Noordwijkerhout in oorlogstijd en hield daar vele muzikale vrienden aan over waarvan er dit jaar een aantal mee doen aan Vrienden van de Sjaan Live.

Anita van de Zon speelde de dochter uit het NSB-gezin Dallinga die verliefd werd op een jongen uit het verzet, gespeeld door Martijn Barnhoorn. Van de Zon is zeker geen onbekende in Noordwijkerhout. Vier jaar geleden was ze te zien op tv in de Juf en Meester Battle, van Kinderen voor Kinderen.

Kaartjes via verschillende adressen

Jan Huismans speelde veldmaarschalk Rommel en zong in het koor. Zijn uitroep "Es ist Stümperei, es ist Rommel!" is velen in Noordwijkerhout bijgebleven. Kees Slats speelde dr. Verséwel de Witt Hamer, de geneesheer directeur Bavo en is eigenlijk nog steeds trots op zijn elektro-encefalograaf. Huismans en Slats verzorgen 20 mei een verrassend optreden.

Entreekaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij de VVV, Suzanne's Feestshop en café Van der Geest en in het verenigingsgebouw de Parade (v.d. Weidenlaan 2a, hier alleen op werkdagen vanaf 19.30 uur).

Donateurs ontvangen hun donateurskaart en kunnen daarmee gratis twee toegangskaarten afhalen.

Omdat we met onze muzikale vrienden ook gewoon mooie luisterliedjes uitvoeren, worden die nog eens ten gehore gebracht de dag er na, op zondag 21 mei vanaf 14.00 uur.

Zitten en staan

De "volledig uit je dak" muziek is dan vervangen door nog meer mooie luisterliedjes zodat iedereen de kans krijgt om op zijn/haar wijze te genieten van de Sjaan Live. In tegenstelling tot de zaterdagavond zijn er zondagmiddag ook zitplaatsen.