Zo te zien zat de stemming er goed in. | Foto: pr
Zo te zien zat de stemming er goed in. | Foto: pr Foto: pr

Leidingweekend met scouting Bosgeest

n Op de fiets naar kaasstad Gouda

teambuilding n De jeugdleden van scouting Bosgeest hadden zaterdag 13 mei geen opkomst en toch was de leiding volop in touw. Deze zaterdag eens niet met de opkomsten, maar met een weekend weg met alle leidinggevenden. Onder het motto teambuilding en verdieping is de leiding op pad gegaan naar Gouda voor een leuk, leerzaam en vooral actief weekend.


Zaterdagochtend vroeg verzamelde zich een grote groep leiding in het clubhuis aan de van der Weijdenlaan.

Daar werden zij verwend met een uitgebreid verzorgd en voedzaam ontbijt.

Vervolgens werden zij in teams ingedeeld en startte de foto-navigeer fietstocht.

Via enkele posten, waar zij even konden bijkomen, iets lekker kregen en de volgende post locatie te horen kregen, zijn zij helemaal naar Gouda gefietst. Het was voor enkelen een ware uitputtingsslag.

Op de Grote Markt in Gouda volgde een spel waarbij opdrachten werden uitgevoerd voor punten.

De teams gingen bijvoorbeeld polonaise lopen met wildvreemden, fluiten na het eten van een beschuit, op de foto met/in een politieauto en boden zich aan voor een 'heitje voor een karweitje'.

Uiteraard kon ook een foto met een echte Goudse stroopwafel niet ontbreken.

Fluisterboot

Daarna werd afgereisd naar het gehuurde clubhuis, waar de matjes en slaapzakken werden uitgepakt en het vervolgens tijd was voor een heerlijke barbecue en een groot kampvuur.

Zondag startte het programma onder begeleiding van groepsbegeleider Annemieke en praktijkbegeleider Mark.

Het leidingsteam ging aan de slag met de spelvisie en doorlopende leerlijn om deze meer te gebruiken in het eigen programma voor de jeugdleden.

Hierdoor ontstonden nieuwe en originele(spel) ideeën zodat er weer vele zaterdagen leuke opkomsten op de planning staan.

Na de lunch was het tijd om te ontspannen. Het leidingteam ging enkele uren varen op een fluitsterboot.

Met de bus terug naar Noordwijkerhout

Aan het eind van de middag werd het leidingteam, en hun fietsen, opgehaald door een busje en naar Noordwijkerhout gebracht.

Ook mee op leidingweekend? Kom dan leiding geven bij Scouting Bosgeest; kijk op www.bosgeest.nl voor meer informatie over de groep, of mail naar info@bosgeest.nl.

Afbeelding