Afbeelding
Foto:

Gratis bloembollenpakket

Regio n Basisscholen kunnen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids.

Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn 2.450 pakketten beschikbaar, waarvan 400 voor Nederlandse basisscholen. Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maakt de klas kennis met bloembollen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en een lesondersteuning voor de docent.

Meesters en juffen kunnen op www.bulbs4kids.com hun klas inschrijven voor een gratis bloembollenpakket.

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector. Het is het vierde jaar op rij dat iBulb deze campagne mogelijk maakt voor basisscholen.


Realistische nattigheid

Rijnland n 'Leven in Nederland is leven met water'. Met die boodschap wil het hoogheemraadschap van Rijnland mensen in zijn gebied informeren over wateroverlast als gevolg van klimaatverandering.

In de Bollenstreek ligt op het terrein van Kasteel Keukenhof vanaf vandaag deze 3D tekening die steeds meer realiteit wordt: een plas water die maar moeilijk wegtrekt door de betegelde straten en tuinen. Door het verwijderen van tuintegels, het plaatsen van regentonnen en groene daken kunnen mensen zelf wateroverlast helpen voorkomen.

De tekening is onderdeel van een 'watertafel': een bijeenkomst waarbij Rijnland samen met bedrijven, overheden en andere organisatie werkt aan innovatieve oplossingen ter voorkoming van wateroverlast.

Meer informatie is te vinden op www.bewustlevenmetwater.nl.