Lenteklokje | Foto: Jelle van Dijk
Lenteklokje | Foto: Jelle van Dijk Foto: Jelle van Dijk

Wandelen in het park

Regio n De Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk houdt zondag 14 mei een natuurwandeling in park Huys te Warmont.

Vertrek tussen 8.00 en 11.00 uur vanaf sportpark Duinwetering in Noordwijk. In het parkbos rond het kasteel is een gevarieerde flora te zien met onder andere Lenteklokje, Bosanemoon, Witte klaverzuring en Bosereprijs. Verder is het oude loofbos rijk aan broedvogels zoals Grote Bonte Specht, Boomklever, Zwartkop en Glanskop. Ook is er een broedkolonie van Blauwe Reigers. Aanmelden bij Frank-Peter Scheenstra (0252-377733) of via excursies@strandloper.nl


Northa Plantjesactie

moederdag n Op het moment dat deze krant nét in de bus valt (of is gevallen) gaat de jeugd van handbalvereniging Northa langs de deuren om plantjes te verkopen.

Reden genoeg om flink in te slaan voor Moederdag en tuin en huis lekker op te fleuren. De karren zullen weer vol staan met Geraniums en Spaanse Margrietjes. De opbrengst wordt besteed aan materiaal voor de jongste jeugd. De vereniging is ieder jaar weer onder de indruk van de positieve response, dus hopelijk zal Noordwijkerhout ook dit jaar hun inzet weten te waarderen.


Bijzonder concert op de begraafplaats

Regio n Op de RK begraafplaats aan de Gooweg in Noordwijk is zondagmiddag 14 mei een bijzonder concert.

De Canadese band Esmerine verzorgt dan een optreden in de kapel. Het concert begint om 14.30 uur en de entree is gratis. De band komt uit het Canadese Montreal en bestaat uit vijf leden, die een veelvoud aan instrumenten bespelen.

De meest in het oog springende instrumenten zijn naast de viool en contrabass, de marimba en cello. Muzikaal verhoudt de band zich tussen minimalistisch klassiek, postrock en nieuwe folk. Een recensent schreef er onlangs het volgende over: "De instrumentale kamermuziek van het Esmerine legt een hemelse schoonheid bloot. De kern van marimba en cello produceert een sound van hoop en troost. Een optreden van Esmerine is er een om eindeloos in te verdwalen."

Gezien de historie van enkele bandleden in andere wereldberoemde bands geniet de band veel aandacht van publiek en pers.

Het optreden maakt deel uit van een Europese tour van de band. Het optreden in Noordwijk is het enige optreden in Nederland. Gezien de te verwachte drukte is het advies om op tijd te komen.

Afbeelding