Luuk Wassenaar had zaterdag met twee gewonnen driesetters een belangrijk aandeel in de winst van Heren 1. | Foto: pr
Luuk Wassenaar had zaterdag met twee gewonnen driesetters een belangrijk aandeel in de winst van Heren 1. | Foto: pr Foto: pr

TV De Boekhorst houdt stand tegen koploper

tennis n Het vlaggenschip van tennisvereniging De Boekhorst, het eerste gemengde team op zondag, is na vier speeldagen nog steeds ongeslagen in de eerste klasse.

Tegen koploper Dekker Warmond werd het voor de derde opeenvolgende keer 4-4. Een knappe prestatie van het Noordwijkerhoutse team tegen het eerste team van Dekker, dat vooral over een aantal ijzersterke, zeer ervaren dames beschikt.

De twee damesenkels, van Leonie Guijt en Demi van der Togt, en damesdubbel werden dan ook in twee sets verloren.

De heren maakten de achterstand goed door overwinningen van de jonge talenten Jesper de Jong en Nick Broekhof. Beiden wonnen hun enkelspel en samen ook het dubbelspel. Het vierde punt werd behaald in de gemengd dubbel van Jesper de Jong met Renate de Regt, na een thriller met 11-9 in de tiebreak van de derde set.

Komende zondag, 14 mei, staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, vanaf 10.30 uur. De Merenwijk uit Leiden komt dan op bezoek.

Het eerste herenteam op zaterdag rekende afgelopen zaterdag af met de concurrent voor de titel Dijkzicht uit Volendam. Kevin Noordermeer en Luuk Wassenaar herstelden de nederlagen van Nick Broekhof en Ewout Hinnen. In de beide dubbels was Boekhorst echter oppermachtig en werd er zo een knappe 4-2 overwinning behaald.

De regerend kampioen verstevigt hierdoor de koppositie in de regionale topklasse. Aanstaande zaterdag spelen de mannen uit tegen Joy Jaagpad in Amsterdam.