Tulpenboost op de rotonde. | Foto: Riet Rybak
Tulpenboost op de rotonde. | Foto: Riet Rybak Foto:

Kleurig tulpenfeest bollenrotonde

genieten n Het kan nog even: genieten van de mooie kleuren op de velden. Maar ook hier, op de rotonde bij de entree van het industrieterrein Gravendam is het nog even feest.

De rotonde staat er gekleurd op. Langzamerhand kleuren de bollenvelden weer groen. Het einde is in de Bollenstreek bijna in zicht. In het noorden van het land begint het pas: in Noord-Holland loopt de piek van de kleurenfeest meestal zo'n twee weken achter op dat van ons. Dus wie er nog geen genoeg van heeft moet komende week naar de velden in de kop van Noord-Holland. Keukenhof staat nog volop in bloei tot 21 mei.


Start onderzoek burgerparticipatie

meepraten n Steeds vaker mogen inwoners meepraten en meebeslissen over wat er in de gemeenten gebeurt. Ook bij de gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout staat burgerparticipatie hoog in het vaandel.

De rekenkamercommissie gaat onderzoeken hoe de drie gemeenten omgaan met burgerparticipatie en hoe het eventueel beter kan. In het onderzoek wordt nagegaan hoe burgerparticipatie vanuit de gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout wordt aangepakt en of dit aansluit bij wat bewoners willen. De vraag hoe de gemeenten omgaan met initiatieven van bewoners is onderdeel van het onderzoek. Ook komt aan de orde in hoeverre er sprake is van democratische processen en of bewoners tevreden zijn over hun betrokkenheid.

Op deze en andere vragen hoopt de rekenkamercommissie antwoord te krijgen tijdens haar onderzoek. De rekenkamercommissie verwacht in het najaar het resultaat van het onderzoek aan de gemeenteraden aan te kunnen bieden. Voor meer informatie over de rekenkamercommissie gaat u naar www.rekenkamercommissie-hln.nl . Wilt u als bewoner iets kwijt over uw ervaringen met burgerparticipatie dan kunt u dit de rekenkamercommissie laten via rekenkamercommissieHLN@lisse.nl . Let daarbij wel op dat het gaat om burgerparticipatie. De wettelijke inspraakprocedures vallen buiten het onderzoek van de rekenkamercommissie.


Lintjesregen in Noordwijkerhout

oranje n (Vervolg van pagina 5)

De heer Brouwer was bestuurslid namens de Federatie van Ouderverenigingen voor mensen met een verstandelijke beperking en werkte onder andere actief mee aan het verwerven van opdrachten en subsidiegelden.

Binnen de raad van toezicht was hij verantwoordelijk voor de portefeuille financiën. Van 2001 tot heden is hij medeoprichter, burgerraadslid (2002-2006) en vrijwilliger bij GroenLinks, afdeling Noordwijkerhout-De Zilk.

Als burgerraadslid was hij o.a. lid van de commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen.

Hij woont de fractieoverleggen bij en levert uitvoerende ondersteuning bij verkiezingscampagnes. Van 2006 tot 2014 was hij raadslid van de gemeente Noordwijkerhout.

Van 2009 tot heden is hij initiatiefnemer, medeoprichter en bestuurslid van Stichting Werkwinkel De Tweede Kans Noordwijkerhout-De Zilk.

De stichting wordt nu geïntegreerd in de nieuw opgezette milieustraat. Van 2009 tot heden is hij initiatiefnemer en voorzitter van Platform Landschap Duin- en Bollenstreek.

Dit platform is opgericht naar aanleiding van de ontwikkeling van het 'Ruimtelijk Perspectief 2030' van gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout. Het bestaat uit politici en bestuurders/deskundigen op het gebied van natuur en milieu.

Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Hertogh

De heer J.G. Hertogh (Jan), 80 jaar, was vroeger verpleger bij de psychiatrische instellingen Sint Bavo en Langeveld.

Hij was in verband met zijn 40-jarig dienstjubileum in 1995 al onderscheiden met de Eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje Nassau in zilver.

Hij ontplooide de volgende vrijwillige activiteiten: van 1956 tot 2016 was hij medeoprichter en bestuurslid en vrijwilliger van de Avond4daagse Noordwijkerhout.

Aanvankelijk werd dit georganiseerd voor patiënten uit de instelling Sint Bavo (Wandelgroep D.I.O.), en later voor de schooljeugd van Noordwijkerhout. Hij was coördinator buitendienst, coördinator van de vrijwilligers en verkeersregelaar.

Vanaf 1970 tot 2001 was hij actief bij evenementen van de wijkcarnavalsvereniging De Vikings.

Hij was medeoprichter en Eerste Opper Viking. Van 1993 tot heden is hij lid van het herenkoor Sint Caecilia, waar hij van 1999 tot 2003 lid was van de feestcommissie. Van 2000 tot heden is hij vrijwilliger bij zorggroep 's Heeren Loo Noordwijk.

Hij organiseert en begeleidt daar jaarlijks 15 wandelingen voor wandelgroep TOP. Ook doet hij met de groep mee aan de internationale Avondvierdaagse van Apeldoorn.

Hij neemt daar naast de catering ook de voetverzorging voor zijn rekening.

Van 2000 tot heden is hij vrijwilliger bij zorggroep 's Heeren Loo Noordwijk. Sinds 2001 is hij lid van de muziekcommissie van Shantykoor 't Bollenhart. Hier was hij van 2001 tot 2014 dirigent.

Sinds 2005 is hij ook nog lid van het seniorenorkest CON in Noordwijkerhout.Daar verricht hij enige hand- en spandiensten.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afbeelding