Acht dorpsgenoten kregen te horen dat het de koning had behaagd hen te docoreren. | Foto: THV
Acht dorpsgenoten kregen te horen dat het de koning had behaagd hen te docoreren. | Foto: THV Foto: Thea ter Heide

Lintjesregen boven het dorp

Oranje n Het werd weer een leuk feest, aan de vooravond van Koningsdag, tijdens de traditionele lintjesregen.

Door Thea ter Heide - Vrolijk

Van de 2818 landelijk uitgereikte onderscheidingen, vielen zes Noordwijkerhouters en twee Zilkers deze koninklijke eer te beurt.

Kwinkslagen

Voor burgemeester Gerrit Goedhart weer een prima gelegenheid om zich met de nodige humor en kwinkslagen in te lezen in de vaak lange staat van vrijwillige diensten, die deze mensen voor de lokale gemeenschap hebben verricht. In zijn welkomstwoord liet hij weten, zélf wel een idee te hebben, waarom u hier bent. 'Maar of u dat zelf ook weet?? Want opnieuw zijn er afspraken gemaakt met wethouders, vanmorgen. En dat kan helemaal niet, want die zitten hier!' Maar mogelijk voelt u toch wel nattigheid met deze lintjesregen. Maar ja, het is een buitje en zijn het heerlijke druppels, die wel goed vallen'.

Smoezen

De gedecoreerden waren ook nu weer met smoezen naar het gemeentehuis gelokt en lieten zij zich die warme druppels van de lintjesregen gestadig op hun schouders vallen. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn Henrietta Floris, Jaap Walen, Jacqueline Horsthuis, Sjaak Geerlings, Piet Heemskerk, Marion Redford, en Jan Hertogh. Voormalig raadslid Jan Brouwer werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ook nu weer had de burgervader voor ieder een persoonlijk woord gelardeerd met de nodige humor, waardoor de spanning toch van de betrokkenen er wat van af viel en ze op hun gemak gesteld werden.

Schrikken

Het was nog wel een klein beetje schrikken, bij de mededeling, dat ze de dag erop, op Koningsdag, ook present moesten zijn, bij de jaarlijkse aubade op het bordes van het gemeentehuis. Op de foto v.l.n.r. Burgemeester Goedhart, Marion Redford, Henrietta Floris; Jan Hertogh, Jaap Walen, Piet Heemskerk, Jacqueline Horsthuis, Jan Brouwer en Sjaak Geerlings.

Op pagina 7 en 9 staat het vervolg en een uitgebreidere beschrijving van de prestaties van de gedecoreerden.