Het is nu een stuk makkelijker om de klep te openen. | Foto: pr
Het is nu een stuk makkelijker om de klep te openen. | Foto: pr Foto:

Huwelijk Boer Wilhelmus en Boerin Loontje

jawoord n (vervolg van de voorpagina) Maar dan toch; de getuigen konden amper het tot over de oren verliefde paar uit elkaar houden.

Door Thea ter Heide-Vrolijk

Notabene op Valentijsdag werd er geproost en gingen ze graag de uitdaging aan met Prins Music en Prinses Passie. Het nep boerenhuwelijk werd voltrokken en boeren- en buitenlui gingen en masse richting een uitverkochte Boerenstee van de Schelft om daar de uitstekende bruiloftsmaaltijd te gebruiken en in polonaise te gaan. Volgende week meer over Boerin Loontje van Gerrit Vlak tot Kokkerhoutse Brama Uit de Boender tot in het dorp en haar bruidegom Boer Wilhelmus van Wim & Ida van Smederij & Boerderij tot Victori op de Berg.


Nieuwe restcontainers bij appartementen Breeland

afval n De drie grote restcontainers achter de appartementen van Breeland waren bepaald geen pretje voor de oudere bewoners.

De kleppen waren namelijk te zwaar om met een hand omhoog te gooien en dat is nodig als je er tegelijkertijd iets in wilt gooien. Gevolg: klachten. De Meerlanden was in eerste instantie niet te overtuigen van dit probleem. Maar na een nieuwe gespreksronde tussen een bewoner en de gemeente kwam er schot in de zaak. Resultaat: drie nieuwe restcontainers met kleppen met voetbediening.