Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Van Polonaise naar 10.000 stappen wandeling

lopen n Kokkerhout is weer langzaamaan Noordwijkerhout. Over tot de orde van de dag. Zaterdag 4 maart staat de maandelijkse 10.000 stappenwandeling weer op het programma.

Samen met Marjoleine Klapwijk heeft VVV Noordwijkerhout weer een mooie wandeling uitgezet. Deze start om 9.00 uur bij de VVV met het traditiegetrouwe rondje om de Witte Kerk. Dit route gaat dit keer naar Nationaal Park Hollandse Duinen, gelegen langs de zee, tussen strand en strandwallen. Een prachtig stukje kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen. Eeuwenlang door Hollandse meesters vastgelegd: geliefd om water, ruimte en licht. Met zo'n 200 km2 omvat het een aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag. De basis van het programma is dagelijks 10.000 stappen lopen en drie keer in de week een half uur matig intensief bewegen (fietsen, tuinieren etc.). Een aanrader voor iedereen die zich wat fitter wil voelen of een aantal kilo's kwijt wil. Meelopen kost 2,50 en aanmelden kan via de VVV in de Dorpsstraat 8.


Mobiele telefoon foetsie

diefstal n Een Noordwijkerhouter is donderdag 23 februari rond 22.00 uur bestolen van zijn mobiele telefoon op het Ridderspoor.

Via marktplaats had hij een afspraak voor de verkoop van een iPhone 7. Toen de 'koper' op kwam dagen, gritste hij de nog in de doos zittende mobiel uit de handen van de eigenaar en rende naar een klaarstaande auto op de Schippersvaartweg. De klein, lichtgrijze auto reed in de richting van de Maandagse Wetering. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844 en vraag naar Team Bollenstreek Noord. De verdachte is een lichtgetinte man van ongeveer 20 jaar oud. Hij had een normaal postuur en sprak met een Noord-Afrikaans accent. De verdachte droeg donkere kleding en had een jas aan met capuchon. Vermoedelijk stond op de Maandagse Wetering een mededader op de verdachte te wachten.