Vanaf links: Gerrit Goedhart, Cees Slats, Kim Wesselman en Frans Mesker. | Foto: Thea ter Heide-Vrolijk
Vanaf links: Gerrit Goedhart, Cees Slats, Kim Wesselman en Frans Mesker. | Foto: Thea ter Heide-Vrolijk Foto: thv

Handtekening op convenant om 1600 pubers op de rails te houden

n 'Veilig in en om school' ondertekend

Afspraken n Burgemeester Gerrit Goedhart, directeur Cees Slats van het Teylingen College, locatie Leeuwenhorst en Pim Mesker, plaatsvervangend teamchef Noordelijke Bollenstreek van de politieOp donderdag 23 februari ondertekenden , het convenant 'Veilig in en om school'.

Thea ter Heide - Vrolijk

Terwijl de vierde klas Havo/Mavo leerlingen aan de jaarlijkse alcoholcampagnedag deelnamen, waarin zij werden voorgelicht over alcohol en drugs in het verkeer aan de hand van lezingen en workshops, werden door de ondertekening van dit convenant afspraken vastgelegd. Afspraken die zijn gemaakt tussen de school, de politie en de gemeente om overlast, vandalisme en crimineel gedrag te voorkomen en bestrijden.

Dit draagt bij aan een veilig klimaat in en om de school. 'Het gaat vooral om preventie, signaleren en voorkomen dat leerlingen een verkeerde weg inslaan', laat Slats weten. Een keer in de maand komt er ook een agent op school waar de leerlingen terecht kunnen. 'Met de 1600 pubers op deze school, gaat de gemeente een extreem veiligheidsrisico aan', grapte de burgervader, waarbij hij zich haastte mede te delen, dat er op deze school eigenlijk geen ernstige zaken voorkomen. Het merendeel van de jongeren doet het gewoon goed; het is veelal een kleine groep, die mogelijk in de problemen komt. "We hebben nu korte lijnen, waarmee niet alleen de veiligheid op school gewaarborgd wordt, maar ook verder in de gemeente en in de samenleving", liet Mesker weten.

"Met dit convenant hopen we jongeren, die het moeilijk hebben, op de rails te houden."


Extra overleg over Boekhorst en Schelft

politiek n (vervolg van de voorpagina) Het bureau heeft ook inzichtelijk gemaakt door wie en op welke wijze gebruik wordt gemaakt van De Schelft. "2521 gewoonzwemmen" heeft een haalbaarheidsscan uitgevoerd voor zwembad De Schelft

In 2015 heeft bureau Bremen een rapportage opgesteld over de huidige status van De Schelft. Daarnaast heeft het bureau de kosten voor renovatie inzichtelijk gemaakt. Deze rapportages met de verschillende scenario's worden op de volgende data aan de gemeenteraad voorgelegd: Woensdag 1 maart extra beeldvormende commissievergadering Ruimte en Wonen, aanvang 20.00 uur. De commissieleden krijgen een toelichting. Woensdag 22 maart hoorzitting, aanvang 20.00 uur. De gemeenteraad wil een goed beeld hebben hoe de inwoners, organisaties en verenigingen denken over de verschillende scenario's met betrekking tot de Boekhorst en de Schelft. De raadsleden horen graag standpunten van de inwoners zodat zij alle meningen nog kunnen meenemen in het bepalen van hun eigen standpunt. De spreektijd is maximaal 4 minuten. Raadsleden hebben hierna nog de mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen. Aanmelden kan maandag 20 maart voor 17.00 uur bij de griffie via griffie@noordwijkerhout.nl of via 0252 343 831. Woensdag 29 maart extra oordeelsvormende commissievergadering, aanvang 20.00 uur. De commissieleden vormen zich een mening over de voorliggende varianten en gaan hierover met elkaar in debat. Donderdag 20 april raadsvergadering, aanvang 20.00 uur. In deze vergadering vindt de besluitvorming plaats over de diverse varianten en scenario's. Inwoners zijn welkom de commissievergaderingen en raadsvergadering bij te wonen op de publieke tribune of via de website www.noordwijkerhout.nl.


Vragen samenwerking Verhagen en BO

pers n Hoofdredacteur van omroep BO, Ard Zandbergen, sprak dinsdag 21 februari in tijdens de vergadering van de Commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen.

Dit naar aanleiding van de vraag van Michael van Dormolen (VVD) over de samenwerking met uitgeverij Verhagen en BO. Van Dormolen vraagt zich af welke spelregels er gelden voor een samenwerking tussen een gesubsidieerde en lokale omroeporganisatie en een commerciƫle uitgeverij. Naast het plaatsen van een wekelijkse column van Zandbergen in het Noordwijkerhouts Weekblad, wordt BO ook wel eens als bron vermeld. In een schriftelijk reactie aan de wethouder liet Teuntje van Delft, hoofdredacteur van uitgeverij Verhagen, weten: "Bo krijg een wekelijkse column in vier bollenstreekkranten van onze uitgeverij. Op onze beurt nemen wij wel eens nieuws mee van de website van Bo. Ook dat gebeurt over en weer. Wij dienen als krant hierbij aan bronvermelding te doen. Er is geen enkele vorm van gebruik maken van elkaars mensen en er gaat geen eurocent over en weer." Tijdens de commissievergadering heeft Zandbergen ook benadrukt dat de samenwerking verloopt met gesloten beurs en dat het een mondelijke afspraak is. "Wij worden gecontroleerd door het Commissariaat van de Media: een van de strengst wettelijke bepalingen is dat wij niet dienstbaar mogen zijn met winst van derden. Tenzij je een zogenaamde 'barterdeal' sluit: met gesloten beurzen elkaar diensten verleend." Omdat de samenwerking mondeling tot stand is gekomen, kon aan het verzoek van Ineke Secker (PvdA) om inzage van de gemaakte afspraken, niet worden voldaan. Zandbergen stelde voor de zaak voor te leggen aan het Commissariaat van de Media. Het antwoord van het commissariaat zal hij vervolgens aan de commissie BAM bekend maken.