Tim Langeveld. | Foto: vvv
Tim Langeveld. | Foto: vvv Foto: vvv

Een bakkie met…

vvv n Bij de VVV werken veel vrijwilligers die toeristen en bezoekers graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze rubriek doen ondernemers, vrijwilligers en bezoekers een bakkie bij de VVV en zijn zij aan het woord. Onder het genot van een bakkie koffie is het deze week de beurt aan:

Tim Langeveld, raadslid van de optocht van de Duinknijnen

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij de Duinknijnen?

Dit jaar bestaan de Duinknijnen 49 jaar. Ik ben al tien jaar vrijwilliger bij deze gezellige carnavalsvereniging. Geboren en getogen in De Zilk. Ik heb ook een aantal jaren in Noordwijkerhout gewoond en ben daar ook actief geweest bij de Kaninefaaten. Toen ik weer terug in De Zilk was, stonden Ad van Schie en Nico Meiland van de Duinknijnen vrijwel direct bij mij op de stoep met de vraag of ik actief wilde zijn voor de Duinknijnen. Ik had elf seconden bedenktijd, ha! En toen zei ik natuurlijk ja.

Carnaval vieren is voor mijā€¦

We zijn er lang mee bezig. In september beginnen we al met zijn allen aan de voorbereidingen. Een leuke tijd wat ook 'afgeeft' op het gezin. Mijn zoontje vindt het ook allemaal leuk en als hij over een paar jaar 12 is wil hij ook jeugdprins worden, zegt hij. Dit jaar was hij trouwens nog even als Zorro verkleed.

Mijn eerste herinnering aan de carnaval in de Zilk..

Ik ben van oorsprong een Zilker, daar was ik bij de Duinkeutels: een cluppie dat mijn vader samen met nog wat anderen had opgericht. De mini's van de Duinknijnen, de voorloper van wat nu de Dwergknijnen zijn, zeg maar. Met een zelf in elkaar getimmerde aanhanger van houten planken deden we dan mee met de optocht: hier komen de Duinkeutels!

Mijn favoriete carnavalsdag

Als voorzitter van de optocht vind ik zondag natuurlijk de leukste dag. Dan is in De Zilk namelijk de optocht. Deze wordt steeds groter en alle lezers van het Noordwijkerhouts Weekblad moeten volgend jaar zeker komen kijken.

I love carnaval vieren, omdat:

Je dit feest absoluut niet mag missen! Alaaf!