De uitwisseling in oktober in Japan. |
De uitwisseling in oktober in Japan. |"Foto: pr Foto: pr

Nieuw bestemmingsplan Munnekeweij in de maak

sloop n Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout bereiden het bestemmingsplan voor de locatie Munnekeweij aan de Schippersvaartweg 39.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is om het huidige gebouw te slopen en ter plekke nieuwbouw te realiseren. Het plangebied ligt aan de oostzijde van Noordwijkerhout aan de Schippersvaartweg op de hoek met de Via Nova en omvat zowel het verzorgingshuis Oud Munnekeweij als de omliggende groenzone. Doel van dit bestemmingsplan is om de gewenste aanpassing een definitieve juridische basis te verschaffen. Naar aanleiding van deze vooraankondiging is het nog niet mogelijk te reageren. Ten aanzien van deze voornemens liggen in deze fase van de voorbereiding geen stukken ter inzage, kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen.

Wanneer het ontwerp bestemmingsplan gereed is, zal deze ter inzage worden gelegd voor het indienen van zienswijzen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in het Noordwijkerhouts Weekblad, de Staatscourant en de gemeentelijke website.


Uitwisseling met studenten uit Hirado

onderwijs n In het kader van de stedenband met Hirado Japan vindt er weer een uitwisseling plaats met Japanse studenten uit Hirado.

In oktober 2016 gingen twaalf studenten van Teylingen college Leeuwenhorst naar Hirado, op 2 maart begint het tegenbezoek. Maandag 6 maart is er om 19.00 uur een culturele presentatie in het Forum van Teylingen college Leeuwenhorst en dinsdag 7 maart een bijeenkomst in de Munnekeweij. Burgemeester Gerrit Goedhart ontvangt de studenten maandag 13 maart op het gemeentehuis en 's avonds is er in het Forum van Teylingen college een slotpresentatie.