Zondag was een speciale carnavalsmis in De Zilk. | Foto: Remco Out
Zondag was een speciale carnavalsmis in De Zilk. | Foto: Remco Out Foto: remco out

De Duinknijnen zijn klaar voor het carnaval

DeZilk Na vele weken van voorbereiding is het dan eindelijk zover: De Zilk verandert komend weekend in één groot Duinknijnenrijk, met een vol programma aan feesten.


Vrijdag 24 februari begint de jeugd van het Duinknijnenrijk om 13.11 uur in de Duinpan met het traditionele Schoolcarnaval.

De complete Egelantier zal hierbij aanwezig zijn. 's Avonds is er in de Spil de jeugdcarnavalsavond van 19.00 tot 22.11 uur voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar. De toegang is gratis. Vrijdagavond in de Duinpan vindt he Sixteen+ Ball plaats van 20.30 tot 2.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro. Zaterdag 25 februari is er om 13.11 uur eerst de grote optocht door Kokkerhout, waar de wagens van prins Sparkle & prinses Shine evenals die van de Duinknijnen voor het eerst het daglicht zien. 's Avonds is het Ball Masqué van 20.30 tot 2.00 uur in de Duinpan.
Vrijdag- en zaterdagavond en zondag na de optocht is er van 15.00 tot 20.30u én tijdens de kroegentocht van 15.00 tot 17.30 uur speciaal voor de 25-plussers in de Duinpan het succesvolle "Bruin café 't Albert Kuipie" met dj Willem. Zondag is de toegang gratis.

Zondag 26 februari gaat de optocht om 13.11 van start vanaf de Beukenlaan om vervolgens door de straten van het Duinknijnenrijk te trekken. Aansluitend is de prijsuitreiking in de Duinpan. Zondagavond is er van 21.00 tot 01.30 uur de Deutsche Abend XXL met lange tafels met grote pullen
bier.

Maandag 27 februari is de 5x11+ middag speciaal voor de Zilkse (oudere) jeugd vanaf 55 jaar van 13.11 tot 18.00 uur in de Duinpan, toegang gratis. Maandagmiddag is er van 13.11 tot 16.00 uur kinderkcarnaval in de Spil voor de jeugd tot en met 12 jaar, de toegang is gratis dus de Dwergknijnen verwachten een volle kantine zodat deze middag compleet in Jut en Jul stijl is.

Er zijn deze middag leuke prijzen voor de mooiste creaties. Maandagavond is het in de Duinpan tijd voor Rabbit-Night .

Prijzen voor de mooiste creaties

Voor de mooiste creaties zijn er mooie prijzen te winnen. Het feest duurt van 21.00 tot 1.30 uur in de Duinpan.

Dinsdag 28 februari is de Kroegentocht, waarbij de Duinknijnen net als vorig jaar hun eigen bus hebben voor de die hard carnavallisten welke om 11.11 uur vanaf de Zilkerduinweg (oude tennis) richting Noordwijkerhout vertrekt. Dit vervoer is gratis en vanzelfsprekend is voor de terugreis ook gezorgd.

Verbranding van de knijnen

Vanaf 15.00 uur is iedereen welkom in "Bruin Café 't Albert Kuipie", alwaar geborreld wordt tot 17.30 uur.

Dit is echt de laatste dag van het grote carnaval want dinsdagavond om 22.11 uur wordt het carnaval afgesloten met de knijnverbranding op het pleintje van Ko & Nijntje aan de Regenvlietweg. Prins Sparkle & prinses Shine zullen hier het Duinknijn aansteken en hun grote en geweldige weekend op traditionele wijze afsluiten,

Voor alle feesten van vrijdag tot en met maandag is carnavalskleding én legitimatie verplicht. Meer info: www.duinknijnen.nl.