De uitgelaten tennisjeugd heeft de dag van hun leven. | Foto: pr
De uitgelaten tennisjeugd heeft de dag van hun leven. | Foto: pr Foto: Caroline Spaans

Boekhorstjeugd bezoekt toptennisers in Ahoy

tennis n Trainers van de tennisscholen van TV de Boekhorst en TC Noordwijk gingen woensdag 15 februari met hun leerlingen naar de kids day van het Abn Amro World Tennis Tournament in de Rotterdamse Ahoy.


Vijftig kinderen gingen mee en zagen niet alleen wedstrijden van topspelers, maar deden ook mee aan een clinics. Met handtekeningen van topspelers op zak gingen ze aan het eind van de dag weer richting de Boekhorst.


Uitslagen strandloop

hardlopen n Aan de wedstrijd, met start en finish aan de Langevelderslag, over één of twee ronden respectievelijk 7.7 en 15.5 km, namen zondag 19 februari 220 lopers deel.

In verband met de hoge waterstand was het strand slecht te belopen. Op de korte afstand ging de overwinning bij de mannen naar Bram Prins, gevolgd door Aart Stigter. Derde werd Jasper Stokman. Arjan van der Hoorn eiste de eerste plek op bij de lange afstand. Hij werd tot aan de finish op de hielen gezeten door Afred Roelen die tweede werd. Bas Meiland finishte als derde. Anouk Claessens verscheen ook weer aan de start na enige maanden uit de roulatie te zijn geweest door een enkelbandbandblessure. Op de korte afstand werd zij in haar eerste wedstrijd direct eerste. Tweede werd Linda van Vliet en derde Daniëlle Vos. Op de 15.5 km dames ging de overwinning naar Nathalie Klaassen. Hier werd Margriet Vonk tweede en Heleen Plas derde.

Aan deze duin-en strandloop was tevens het clubkampioenschap, korte en lange afstand, van de NSL verbonden. Hiervan is de uitslag:

Mannen 7.7 km: 1 Bram Prins, 2 Barry van Eeden, 3 Johan Prins. Mannen 15 km: 1 Arjan van der Hoorn, 2 Alfred Roelen, 3 Bas Meiland. Dames 7.7 km 1 Anouk Claessens, 2 Danielle O'Sullivan, 3 Yvonne Makkinje. Dames 15.5 km: 1 Margriet Vonk, 2 Heleen Plas, 3 Leny van der Plas. In de categorie vrouwen 55+ (Ali Steekers bokaal) was de verdeling: 1 Els duivenvoorden, 2 Annemieke Töns en 3 Willy van Pinxteren. Mannen 60+ (Piet van Dongen bokaal): 1 Koen Zonneveld, 2 Hans van Kampen en 3 Wim Plaatzer.